Intersindical Valenciana demana la restitució de drets del personal del sector públic

Intersindical Valenciana, davant les declaracions del ministre Montoro i del president Rajoy sobre el retorn de la paga extraordinària al funcionariat, ha reclamat que siguen retornats tots els drets socials i laborals que s'han perdut per les polítiques d'austeritat i de retallades que han imposat els governs del PP. Per això, davant el procés de negociació que s'ha iniciat entre el govern espanyol i els sindicats de l'Administració General de l'Estat, el Sindicat considera que aquesta no es pot quedar només en una devolució de la paga extraordinària i en un augment ‘ridícul’ de les retribucions sinó que ha de comportar un veritable canvi de les polítiques de personal i retributives en les administracions públiques. En eixe sentit, des de la Intersindical Valenciana es demana la recuperació de tot el que s'ha retallat en els darrers anys: salaris, plantilles, drets socials.
18 juliol 2015 01:00h
RedactaVeu / València

Per a Intersindical Valenciana qualsevol altra situació no serà acceptable i obligarà el sector públic a tornar a mobilitzar-se contra les polítiques antisocials i privatitzadores del govern espanyol.

El Sindicat afirma que el personal del sector públic va patir la congelació salarial en època de creixement econòmic i de retallades salarials en època de crisi per la qual cosa sempre hem estat en el punt de mira de les administracions.

Per tant, “ara cal un canvi en profunditat de totes aquestes actuacions per: situar els salaris en el lloc que correspon; generar ocupació pública en sectors com sanitat, educació, serveis socials, transport públic... ja que el sector públic és pot convertir en un motor de la creació de l'ocupació per  milers de persones desocupades; acabar amb les externalitzacions i privatitzacions; millorar les condicions de treball del personal públic; avançar en la prevenció dels riscos laborals; descentralitzar serveis i competències envers les comunitats autònomes; derogar la recent llei  de racionalització i sostenibilitat de l'administració local; posar en marxa veritables plans d'igualtat en totes les administracions...”, apunta.
 

El Sindicat anuncia que “no es conforma, ni es conformarà”, amb una “simple mesura electoralista”, com ara la devolució de la paga extraordinària o un augment salarial exigu, sinó que aposta per una veritable negociació global que modernitze les administracions públiques i dignifique el treball del personal del sector. En eixa línia també reclama al nou govern valencià que òbriga un procés de negociació real en el marc de la Mesa General de Negociació i que no faça seguidisme de les polítiques del govern espanyol.


next