Diari La Veu del País Valencià
Sanitat acaba amb el model del PP d’exclusió als immigrants
Europa Press / València

Així ho han explicat fonts de l’administració valenciana, que recorden que es tracta d’un “procés progressiu” que arranca aquest dilluns amb la incorporació al Sistema d’Informació Poblacional (SIP) dels canvis necessaris per a poder incloure a aquests nous beneficiaris.

Al llarg de la setmana, es traslladarà aquesta instrucció als centres de salut perquè incorporen als sol·licitants que complisquen els requisits i se’ls assignen un facultatiu de medicina general. Pot ser que es done algun cas en què la targeta s’expedisca abans però, segons els càlculs de la Generalitat, el més probable és que el gruix de la documentació comence a expedir-se a final de la setmana, han precisat.

Els immigrants podran demanar aquesta targeta al centre de salut més pròxim al seu domicili i se’ls proporcionarà una provisional en el moment en què presenten els documents acreditatius que complisquen amb les condicions requerides. Als tres mesos, s’espera que siga definitiva.

Acabar amb “el model d’exclusió”

La instrucció, en paraules de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón pretén acabar amb “el model d’exclusió” imposat pel Govern de Mariano Rajoy a aquest “col·lectiu especialment vulnerable” mitjançant el decret 16/2012 i que al País Valencià es té constància que “fins i tot es va arribar a facturar l’atenció prestada a col·lectius que teòricament estaven coberts”, com les embarassades, menors i les urgències.

La consellera va subratllar a més que l’aplicació d’aquesta mesura no suposarà una gran inversió atès que es tracta d’un col·lectiu jove i sa que a penes fa ús del sistema sanitari. A més, ha destacat que per a l’administració resulta “més barat” la prevenció i l’assistència primària que la cobertura de les urgències o quan la malaltia ja està desenvolupada.

En qualsevol cas, és una mesura en la qual no es mira el cost econòmic sinó el benefici per a la salut perquè per al nou Govern valencià “no hi ha ciutadans estatals i estrangers”, va puntualitzar.

Comparteix

Icona de pantalla completa