ACDESA-PV valora la recuperació de l'assistència a immigrants sense papers

Segons l'Associació en Defensa de la Sanitat Pública, aquest fet suposa “tornar al camí de la recuperació de drets sanitaris" ja que el principi en la universalitat en l'assistència “és un pilar del sistema sanitari que no s'havia d'haver perdut”
20 juliol 2015 01:00h
RedactaVeu / València

“El principi en la universalitat en l'assistència és un pilar del sistema sanitari que no s'havia d'haver perdut, ni per lleis regressives com el RD 16/2015, ni per l'aplicació de les mateixes pels governs del PP", destaca ACDESA-PV en la nota.

Existeixen iniciatives, en les quals ACDESA-PV forma part, com  l’'Observatori de Dret Universal de la Salut del País Valencià (ODUSALUD)', que amb el seu treball durant els anys de l'aplicació del RD 16/2012, “han col·laborat en la recuperació l'assistència universal a milers de persones excloses”. Aquestes iniciatives “han sigut importants per a mantenir viu el debat i la reflexió sobre la universalitat de l'assistència sanitària”, ha asseverat.

Des d’ACDESA-PV han agraït la labor de totes les persones i col·lectius “que han lluitat, lluiten i lluitaran perquè el dret a la protecció de la salut es concrete”. 

 

next