Diari La Veu del País Valencià
Consell, sindicats i empresaris reclamen ‘finançament just, deute històric i inversions’
RedactaVeu / València

“Creiem en el gran potencial de la Comunitat Valenciana però per a açò tots hem d’ajudar”, ha assenyalat Puig. Així ho ha defensat el cap del Consell després de reunir-se amb el president de la Confederació d’Organitzacions Empresarials valenciana (Cierval), José Vicente González, el secretari general d’UGT PV, Gonzalo Pino, i el seu homòleg en CCOO PV, Paco Molina, en una compareixença conjunta davant els mitjans de comunicació.

Puig ha expressat la seua “gran satisfacció” després d’aquesta trobada i ha agraït l’actitud tant de Cierval com dels sindicats “per a aconseguir allò que mereix la societat valenciana”. És un “gran dia”, ha celebrat.

“Una acció de justícia per al País Valencià”

Per al president el primer acord aconseguit per a reclamar més finançament, més inversions i el pagament del deute històric és una “acció de justícia”. En aquest sentit, ha argumentat que al País Valencià viuen 5 milions de valencians “fortament discriminats pel Govern d’Espanya” quant als recursos públics que reben, “cosa que impossibilita el potencial d’aquesta terra i limitat la seua situació”.

Aquest pacte es plasmarà en un document que s’obrirà a agents socials, partits polítics i universitats, atès que el finançament del País Valencià s’ha convertit en una “acció de país”, després de tants anys sense rebre un finançament “adequat”. “Els quatre últims, els pitjors”, ha sentenciat.

La intenció de Puig és “esgotar el diàleg” fins a aconseguir aquestes reivindicacions.

De d’esquerra a dreta, González, Puig, Molina i Pino, aquest dilluns.

Molina: ‘Cordialitat, voluntat i compromís’

El secretari general de CCOO PV, Paco Molina, ha destacat la “cordialitat, el compromís i la voluntat de tots” en la reunió “per a emprendre la senda d’un diàleg social fructífer per als ciutadans”. Així, ha garantit el suport sindical a una reivindicació “ja massa deixada anar” per al País Valencià i ha considerat “il·lusionant” la Taula de Diàleg Social que arrancarà al setembre.

Al seu judici, serà una “eina de treball” per a una “nova època” que assumeixen amb “responsabilitat”. Si alguna cosa li ha “molestat” en els últims anys és que no se’ls preguntara què fer i ara veu “unes altres perspectives” en aquest sentit.

En la mateixa línia, el secretari general d’UGT PV, Gonzalo Pino, ha celebrat que “per fi s’han assegut, després de molt de temps, amb el president de la Generalitat” per a tractar temes “tan importants” com el finançament o el deute històric, en els quals coincideixen “completament”.

Des del sindicat, estan “disposats a mobilitzar la societat civil si, quan arribe el moment, el Govern no canvia d’actitud i no li dóna la volta a la difícil situació del PV”. Per a solucionar qüestions com la pobresa infantil o l’ocupació precària, ha apuntat, “calen recursos i aquests han de venir del finançament just i del pagament del deute històric”, ha sentenciat.

Per la seua banda, des de Cierval, José Vicente González ha assegurat el “suport total” dels empresaris per a portar junts davant el Govern estatal aquestes reivindicacions, al seu entendre “vitals” per al desenvolupament de qualsevol tipus de política al PV.

Comparteix

Icona de pantalla completa