Diari La Veu del País Valencià
Alberic decreta tres dies de dol oficial per la mort del pilot Bernat Martínez
RedactaVeu / Alberic / EUA

L’alcalde d’Alberic, Antonio Carratalá, ha informat en roda de premsa als mitjans dels tràmits que s’estan realitzant per a la repatriació del pilot de motociclisme mort aquesta matinada en el Circuit de Laguna Seca (EUA), Bernat Martínez Mas, i en la qual ha volgut agrair, en nom de la família del mort, i del poble d’Alberic en general, la ràpida i eficient intervenció de la Presidència de la Generalitat Valenciana, de la Federació Espanyola de Motociclisme i del Consolat General espanyol en San Francisco.

Carratalà, visiblement afectat, ha manifestat que va rebre aquesta matinada la trucada del germà del mort, Àlex Martínez, qui li va comunicar la tràgica notícia, per la qual cosa aquest matí s’ha traslladat al domicili dels familiars d’aquest per acompanyar-los en el seu dolor i posar-se a la seua disposició per a tots els tràmits burocràtics necessaris per a la repatriació del cadàver.

La família ha declinat fer declaracions, si bé han manifestat a l’alcalde que transmetera el seu més sincer agraïment per les mostres d’afecte i de duel rebudes, però que desitjaven que es respectara el seu silenci i demanaven tranquil·litat en aquests moments tan adversos.

Com a testimoni del dolor del poble d’Alberic davant aquesta pèrdua, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Alberic, reunida amb caràcter extraordinari i d’urgència, i presidida per Carratalà, ha decretat tres dies de dol oficial en aquesta població, durant els quals les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mig pal, i ha ordenat la suspensió de tots els actes públics previstos per a aquests dies.

Els pilots espanyols Bernat Martínez i Daniel Rivas van morir aquest diumenge en un accident en cadena en la primera volta del segon dia de carrera de la prova de Superbike/Superstock 1000 del campionat Motoamèrica, paral·lel al Mundial de Superbikes, celebrada en el circuit de Laguna Seca.

Martínez, de 35 anys i natural d’Alberic (València), va ser transportat a l’hospital Monterrey Península, on va morir a causa de les seues ferides. Rivas, de 27 anys i natural de Moaña (Pontevedra), va ser traslladat per aire al Natividad Medical Center a Salines, però tampoc van poder salvar la seua vida.

“Realment no tinc paraules per a descriure el que sentim. El nostre sincer condol va a tots i cadascun dels seus éssers estimats i també per a la família de MotoAmerica. Ells estan en els nostres pensaments i oracions”, va apuntar Wayne Rayney, president de MotoAmerica.

Des del Mundial de Superbikes també van enviar el seu condol. “Els nostres pensaments hui van amb la família de Bernat Martínez i Dani Rivas després del tràgic accident” ocorregut aquest diumenge en MotoAmerica, van indicar.

Un pilot veterà de 35 anys

Bernat Martínez era un veterà pilot valencià que va començar en el món del motocross i que en 2002 va finalitzar tercer en el Campionat d’Espanya de Velocitat en la modalitat de Supersport. Quatre anys després va participar en el Mundial de Superbikes, en 2010 va competir en el Mundial de Motociclisme amb moto2, corrent set Grans Premis. En els últims anys, disputava el campionat AMA de Superbikes.

Per la seua banda, Dani Rivas va guanyar en 2007 les 24 Hores del Circuit de Catalunya i va desenvolupar part de la seua carrera en la categoria de Moto2 del CEV, guanyant a Jerez de la Frontera en 2012, any en el qual va acabar quart. En el Mundial de Velocitat, entre 2010 i 2012, va participar en sis Grans Premis de Moto2, puntuant en el del País Valencià de 2012 en finalitzar tretzè per a sumar tres punts. En Laguna Seca, el de Pontevedra realitzava el seu debut com a pilot en l’AMA de Superbikes d’Estats Units.

Comparteix

Icona de pantalla completa