Diari La Veu del País Valencià
El Bloc farà i demanarà a Compromís un referèndum sobre acords electorals

RedactaVeu / València.

L’Executiva Nacional del Bloc ha decidit, per unanimitat, la realització d’un referèndum a tota la seua militància per a consultar diferents aspectes “de cara a hipotètics acords electorals davant les Eleccions Estatals pròximes, una vegada verificat que hi ha partits que han manifestat la voluntat d’explorar una possible col·laboració electoral”.

La formació també ha acordat proposar a la Comissió Executiva Nacional de Compromís que es duga a terme en l’àmbit de la coalició el mateix referèndum.

Així, l’Executiva Nacional del Bloc consultarà la seua militància sobre els següents punts: que l’acord electoral garantisca la constitució d’un grup parlamentari valencià al Congrés dels Diputats, “amb plena capacitat jurídica, mitjançant la legalització d’una candidatura valenciana”.

Una altra qüestió que consultarà serà que l’esmentada candidatura “ha d’arreplegar el lideratge de Compromís” d’acord amb els resultats de les últimes eleccions municipals i nacionals valencianes.

També que l’acord de la possible coalició ha de defensar un programa comú que ha d’incloure una agenda política valenciana a defensar en el Congrés i a contemplar en possibles votacions d’investidura.

Comparteix

Icona de pantalla completa