Diari La Veu del País Valencià
El jutge acorda presó i sense fiança per al detingut a Oliva
Europa Press / EFE / Oliva

El titular del Jutjat de Violència sobre la Dona de Gandia ha acordat presó provisional, comunicada i sense fiança per al suposat autor de la mort de la seua companya sentimental a Oliva aquesta matinada, per un delicte d’homicidi.

El jutge ha pres declaració al detingut, que va ser arrestat per la Guàrdia Civil poc després del succés, i ha acordat el seu ingrés a la presó, ha informat el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià.

La dona, I.G.R. de 33 anys i amb un fill de 8 anys, ha mort aquesta matinada en un cas de violència masclista ocorregut al domicili de tots dos a la una de la matinada, després de patir un colp al cap.

El succés s’ha produït a la una de la matinada. Posteriorment s’han avisat els cossos de seguretat, que han acudit al lloc dels fets on el suposat autor ha sigut detingut poc després, ha informat la Guàrdia Civil.

La mort ha sigut conseqüència d’un colp al cap però es desconeix l’arma utilitzada. “El detingut ha oferit versions contradictòries sobre aquest extrem”, ha indicat l’alcalde d’Oliva, David González.

L’agressió ha ocorregut al domicili que tots dos compartien, situat al municipi d’Oliva, en el número 12 de l’avinguda de Vicente Parra. Quan ha arribat l’equip del SAMU la víctima ja havia mort.

La dona, identificada com a I.G.R. i de nacionalitat espanyola, té un fill de 8 anys, que també es trobava a l’habitatge en el moment dels fets, “encara que pel que sembla estava dormint”, segons González.

L’alcalde ha explicat que des de l’Ajuntament no hi ha constància de l’existència de denúncies per part de la víctima o ordre alguna d’allunyament.

L’avís al 112, efectuat per un familiar, s’ha rebut a les 02.30 hores. Immediatament hi han acudit agents de la Policia Local i la Guàrdia Civil.

El Consistori ha convocat cinc minuts de silenci al migdia i les banderes onegen ja a mitja asta en senyal de dol.

La Delegació del Govern al País Valencià també guardarà cinc minuts de silenci a les 13:30 hores en repulsa per aquest cas de violència masclista -el tercer en aquesta regió-, del qual s’ha fet càrrec el Jutjat de Violència sobre la dona de Gandia.

L’Ajuntament d’Oliva ha posat aquest divendres les seues banderes a mitja asta i guardarà al migdia cinc minuts de silenci en memòria de la veïna del municipi de 33 anys assassinada la matinada d’aquest dijous presumptament a mans de la seua parella sentimental, amb qui tenia un fill de 8 anys.

Així ho ha assenyalat a Europa Press l’alcalde del municipi, David González, qui ha manifestat estar “consternat” pel que ha passat i ha mostrat el seu rebuig a aquesta “xacra social” contra la qual “no s’han d’escatimar recursos”.

Fonts municipals han assenyalat que els fets han passat al voltant de la passada mitjanit i que l’avís als serveis d’emergència l’ha donat un familiar. Fins al lloc s’han desplaçat agents de la Policia Local i de la Guàrdia Civil, així com efectius sanitaris que no han pogut fer res per salvar la vida de la dona.

Suposada discusió

La Policia Local ha informat d’un incident per una suposada discussió entre la dona que ha mort presumptament a mans de la seua parella sentimental i este home però l’incident “no va tenir conseqüències jurídiques” ja que la víctima no va arribar a presentar cap denuncia sobre esta qüestió, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa