Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Tous convoca la III Edició dels Premis Literaris 2015

Tous.

1. PARTICIPANTS. Podran participar en aquesta edició totes aquelles persones que ho desitgen, siguen escriptors professionals o aficionats, que tinguen més de 18 anys. Així mateix podran participar els menors prèvia autorització atorgada pel seu pare, mare o tutor legal.

Els autors poden participar de manera individual o col·lectiva, i poden fer-ho en una o més modalitats, així com presentar més d’una obra. En el cas de presentar diverses, s’hauran d’utilitzar sobres separats.

2. INSCRIPCIÓ. El termini d’inscripció en els premis serà des de l’1 fins al 31 de juliol de 2015. Les inscripcions hauran de presentar-se en les oficines de l’Ajuntament de Tous en horari de 9 a 14 h, o bé per correu certificat a la següent adreça: Ajuntament de Tous. Regidoria de Cultura y Educació Avinguda de la Constitució, 11 46.269 Tous (València).

En tots dos casos les obres literàries es presentaran sense signar i per sextuplicat en sobre tancat sense identificació de l’autor/a, on s’escriurà el títol del treball, la modalitat i categoria a la qual opta.

En l’interior d’aquest sobre s’inclourà un altre tancat més xicotet amb el mateix títol en la part exterior i en el seu interior constaran les dades personals de l’autor: nom, cognoms, telèfon, edat, adreça completa, compte de correu electrònic i fotocòpia del DNI. Així mateix haurà d’incloure’s una declaració jurada que l’obra literària presentada és inèdita i no ha participat en cap altre concurs.

3. PREMIS. Els premis literaris comptaran amb les següents categories:

Poesia en valencià

Poesia en castellà

Narrativa en valencià

Narrativa en castellà

Assaig en valencià

Assaig en castellà

Algun dels premis pot ser declarat desert segons el parer del jurat. Tots els premis estan dotats d’un trofeu i 300 euros cadascun. En la valoració de les obres literàries presentades es tindrà en compte especialment la temàtica local i comarcal.

4. FORMAT DE PRESENTACIÓ DE LES OBRES. Les obres literàries hauran de presentar-se en el següent format:

Format tradicional: 1. Les obres es podran presentar en les llengües assenyalades en cadascuna de les categories. 2. No podran sobrepassar en cap cas l’extensió de 12 pàgines. 3. Els treballs originals s’hauran de presentar per sextuplicat en paper A4 imprès a doble espai, amb lletra ‘Arial’ o ‘New Roman’ a 12 punts.

Format digital: De cada obra es presentarà un CD-ROM amb un arxiu en format pdf.

5. JURAT. El Jurat estarà format per persones relacionades amb el món de la Cultura, designats per l’Alcaldia a proposta de la Delegació de Cultura, entre els quals constarà un cronista de la vila. El veredicte del Jurat haurà de considerar-se inapel·lable, comunicant-se a tots els participants d’acord amb les Bases que regulen els premis literaris.

6. ENTREGA DE PREMIS. El veredicte del Jurat es comunicarà als participants amb anterioritat al dia del lliurament dels premis, determinant-se la celebració del mateix el dia 25 de setembre de 2015 al Cinema Avinguda d’aquest municipi.

Serà necessari que els premiats estiguen presents a l’hora d’arreplegar el premi, llevat que existisca impediment físic o inexcusable, en aquest cas, haurà d’haver delegat aquesta facultat en una persona degudament acreditada a tal efecte.

7. PUBLICACIÓ DE LES OBRES. Les obres premiades quedaran en poder de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tous, reservant-se el dret a publicar-les íntegrament o un resum, que haurà de realitzar l’autor, en Internet o en qualsevol altre mitjá, per a la promoció dels premis literaris, sempre fent constar l’autor/a de l’obra.

Els autors cedeixen, en tot cas, pel fet de participar en els premis literaris, els drets de propietat intel·lectual, considerant-se aquests totalment liquidats.

Les obres literàries que no siguen premiades podran ser retornades als seus autors a partir del mes d’octubre i fins a novembre de 2015, prèvia sol·licitud per escrit en les oficines d’aqueste Ajuntament i amb una antelació mínima de tres dies hàbils. En tot cas, quedarà una còpia de les mateixes en l’arxiu de l’Ajuntament de Tous.

Així mateix, en el cas de no publicar els treballs premiats en el termini de dos anys, contant a partir del 29 de setembre de 2015, l’autor/a podrà publicar-los en qualsevol altra institució, editorial o organisme, si bé requerirà el permís de l’Ajuntament de Tous, havent de citar-se en qualsevol cas que l’obra va obtenir el premi corresponent en la III Edició dels Premis Literaris Vila de Tous 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa