Diari La Veu del País Valencià
El Consell deixa sense ajuda una dona de Quart de Poblet que no té cames
RedactaVeu / Quart de Poblet

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra ha assenyalat que ja fa temps “que venim observant que els graus de dependència i minusvalidesa s’estan rebaixant a persones que no han tingut una milloria en la seua salut”.

Un exemple palmari d’aquesta situació és el d’una dona que no té cames, Angustias Cobo, de Quart de Poblet, a qui òbviament no li han crescut de sobte com ella mateixa va denunciar i a qui des de l’administració valenciana li van comunicar que rebaixaven el seu grau de dependència fins deixar-la sense ajuda econòmica perquè havia tingut una milloria, assegurant en l’informe que aquesta dona ja es podia calçar.

Aquest cas no és cap excepció i la conseqüència directa està sent la reducció o pèrdua d’ajudes en alguns casos i en altres, la revisió a la baixa dels graus de dependència o minusvalidesa. A més, suposa haver de pagar per uns tractaments mèdics que abans eren administrats gratuïtament per Sanitat.

“Des de Compromís volem que s’investigue en el parlament valencià quina és la causa per la qual s’estan rebaixant els graus de dependència quan no hi ha una millora objectiva en la salut de la persona. Tot apunta que aquestes revisions s’estan fent amb criteris econòmics, el que suposa que estem davant d’unes retallades encobertes”, diu Oltra.

“Volem que el parlament valencià ho investigue perquè no poden ser causes econòmiques les que porten a rebaixar els nivells de dependència sinó que han de ser les condicions de salut objectives avaluades per tècnics les que ho determinen. No podem permetre que aquestes avaluacions es realitzen amb criteris establerts per aquells que volen retallar el benestar dels ciutadans i ciutadanes del nostre país”, ha conclòs Oltra.

Comparteix

Icona de pantalla completa