Diari La Veu del País Valencià
La Nau acull l’estrena del documental ‘Sempre Al Tall’ dirigit per Josep Pitarch
RedactaVeu / València

El pròxim divendres, dia 24 de juliol, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de Valencia acull l’estrena del documental ‘Sempre Al Tall’, dirigit per Josep Pitarch i produït per la Universitat de València a través del seu Taller d’Audiovisuals. ‘Sempre Al Tall’ és un documental ‘biopic’ que acompanya al grup de música valencià, Al Tall, en el seu comiat dels escenaris. La presentació tindrà lloc al Claustre, a les 22 hores, amb la presència dels seus protagonistes. L’entrada és gratuïta i l’aforament limitat. L’accés serà a partir de les 21.30h.

El projecte recala en els últims assajos, trobades, concerts i homenatges. Presenta de primera mà les reaccions i repercussions que va comportar l’anunci de la seua retirada i planteja el futur de la música valenciana després de la seua desaparició com a formació en actiu.

Al mateix temps repassa la seua llarga trajectòria, des dels treballs inicials d’investigació, quan anaven casa per casa recuperant cants populars valencians, fins a la seua consagració com a referent musical i cultural.

Tot i això, sense deixar de banda el component reivindicatiu i polític del grup, de tal manera que juntament amb la seua carrera musical es fa un recorregut als últims 40 anys d’història valenciana.

L’anunci de la seua dissolució al setembre de 2013 va commoure el panorama cultural valencià. Després de 40 anys de carrera artística desapareixia el referent de la música folk valenciana i símbol de la reivindicació lingüística i cultural.

La formació nascuda el 1975 és responsable d’haver rescatat i restituït el cant popular valencià, dotar-lo de prestigi i situar-lo en el marc més ampli de la música mediterrània. Amb 16 discos i multitud d’actuacions en directe, Al Tall és així responsable d’haver divulgat un patrimoni musical que d’una altra manera haguera desaparegut, i d’haver-lo consagrat com un gènere modern a partir del qual s’han desenvolupat tot un grapat de formacions i grups musicals que hui conviuen en la nostra rica escena musical.

L’objectiu d’aquest documental és posar de manifest que, malgrat el seu adéu, no desapareixen. La seua obra i la seua empremta en el món de la música i de la societat valenciana perduraran sempre.

Comparteix

Icona de pantalla completa