Diari La Veu del País Valencià
‘Col·lectius artístics a València sota el franquisme’, a l’IVAM
RedactaVeu / València

L’exposició ‘Col·lectius artístics a València sota el franquisme’, la qual ha estat possible gràcies al conveni de patrocini subscrit pel parlament valencià i l’IVAM, s’inaugurarà aquest dijous a les 20 hores, amb la participació del president de la Cambra baixa valenciana, Enric Morera.

L’exposició organitzada en col·laboració amb el Patronat Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València, reuneix més de 200 obres d’artistes valencians realitzades entre els anys 1964 i 1976.

Les obres mostren la realitat cultural d’eixe període i en el qual, la ciutat de València, es va convertir en la capital de la nova avantguarda figurativa.

Equipo Realidad. El General Aranda durant les maniobres d’Alfambra en febrer del 38. 1974.

Segons ha destacat el president de les Corts, es tracta d’una “gran iniciativa” a la qual convida les valencianes i valencians, com també els turistes, “perquè visiten l’IVAM i contemplen una exposició on trobaran des de pintures, gravats, escultures, dibuixos, revistes, llibres, còmics i pel·lícules documentals que expliquen molt bé tot un moviment d’una generació i com els artistes valencians abanderen la modernitat i abanderen la lluita per la llibertat i per la democràcia des de les diferents expressions artístiques”.

Més informació sobre la visita a la mostra en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa