Oltra veu ‘desitjable’ un pacte amb Podem

Les negociacions (de Compromís) amb Podem per a presentar candidatura conjunta a les Eleccions Estatals "avancen molt satisfactòriament",
22 juliol 2015 01:00h
EP / València

Oltra s'ha mostrat convençuda que tant Podem com Compromís "tindran la seua visibilitat en el nom, en les sigles i en eixa imatge que es presente". La portaveu de Compromís, que representa Iniciativa del Poble Valencià dins de la coalició, mentre Morera ostenta la Secretaria General del Bloc, ha realitzat aquestes declaracions després de rebre un grup de xiquets sahrauís que participen en el programa 'Vacances en pau’. En ser preguntada per aquest tema, després  que el passat  dimarts el secretari general de la formació al País Valencià, Antonio Montiel, defensara que Podem encapçale una candidatura autonòmica al Congrés com a "eix estratègic del canvi".

Morera, per la seua banda, es va mostrar partidari de "tenir un grup parlamentari com Compromís" en la Cambra baixa encara que va assenyalar que "totes les opcions estan obertes" i va apostar per "escoltar les bases" a través d'un referèndum.

Aquest dimecres, Oltra ha garantit que el diàleg amb Podem "està avançant molt satisfactòriament" i ha confiat en poder "presentar una oferta electoral molt atractiva per a les Eleccions Generals" que represente "eixe canvi emancipador que està fora del bipartidisme tradicional".

La idea, ha explicat, és oferir una "oferta única" que puga "aconseguir que tota la intel·ligència col·lectiva i eixa força emancipadora que en aquest moment està emergint es presente a les eleccions i aconseguisca un grup parlamentari valencià en el Congrés dels Diputats que pose en el centre la política que els valencians i valencianes necessitem".

 
next