Diari La Veu del País Valencià
Un estudi augura un desglaç en els pols deu vegades major al previst per l’ONU
Toni Martínez / La Marea

Les conclusions de la investigació, segons publica Slate.com, indiquen que les glaceres de Groenlàndia i l’Antàrtida es fonen deu vegades més ràpid que les estimacions dels documents de consens que s’han conegut fins al moment.

Aquesta situació, subratllen, provocaria que en els pròxims anys el nivell del mar augmentara més de tres metres a causa del desglaç.

Per a Hansen, aquest escenari faria que, per exemple, Nova York “i totes les altres ciutats de la costa només tindrien unes poques dècades d’habitabilitat per davant”. Per aquest motiu, demana una “cooperació d’emergència per part de tots els països”.

“Els trastorns socials i les conseqüències econòmiques d’aquesta pujada del nivell del mar poden ser devastadores. No és difícil imaginar que els conflictes derivats de les migracions forçades i el col·lapse econòmic que podrien fer ingovernable el planeta”, expliquen en l’estudi.

L’informe es publicarà en Atmospheric Chemistry and Physics, i serà de lliure accés perquè siga discutit pels científics. En Twitter, l’expert sobre clima Ruth Mottram s’ha mostrat escèptic respecte a les previsions de Hansen.

Fins al moment, el grup d’experts de l’ONU preveu un augment d’un metre del nivell del mar abans del final del segle. Cosa que tindria greus conseqüències i que, si les previsions de Hansen foren realitat, es multiplicaria per tres en les pròximes cinc dècades.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea (Llicència Creative Commons). Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa