Carlos Fabra inicia els tràmits per a reclamar el tercer grau penitenciari

L'expresident de la Diputació de Castelló requereix comprovants de les quantitats abonades en concepte de responsabilitat civil
23 juliol 2015 01:00h
L'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, a l'eixida dels jutjats en una de les jornades del judici.
ACN / València

Segons que han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, aquest certificat, necessari per sol·licitar el tercer grau, el va demanar el passat 17 de juliol per poder-lo aportar a la junta de tractament penitenciari. Carlos Fabra compleix condemna a la presó d'Aranjuez (Madrid), on va ingressar de manera voluntària després que el consell de ministres denegara l'indult.

Està condemnat per haver defraudat Hisenda uns 700.000 euros entre els anys 1999 i 2003. La condemna s'inscriu en el cas Naranjax, jutjat l'octubre del 2013 després de gairebé 10 anys d'instrucció. Carlos Fabra va ser acusat de tràfic d'influències, suborn i quatre delictes fiscals però el magistrat no va considerar provat que fera de mitjancer per aconseguir l'aprovació de llicències de productes fitosanitaris al Ministeri d'Agricultura espanyol. En canvi, el va condemnar a quatre anys de presó pels delictes fiscals. La fiscalia en demanava tretze.

L'Audiència també va condemnar la seua exdona, María Amparo Fernández, a dos anys de presó pels mateixos delictes i va absoldre la resta dels acusats dels delictes de suborn i tràfic d'influències. Després d'un recurs, el Suprem va rebaixar la pena de la dona de Fabra a un any.

Ara fa un any, el passat juliol, la mateixa instància, el Tribunal Suprem, va confirmar la condemna de quatre anys a Carlos Fabra, denegant els recursos de la fiscalia i l'acusació particular, que reclamaven augmentar-la fins a 8 anys.

Després d'aquesta confirmació, l'expresident de la Diputació de Castelló va sol·licitar la mesura de gràcia de l'indult per part del govern espanyol, denegat el novembre de 2014.

 
next