Diari La Veu del País Valencià
Reunió Marzà-Ribó per a tractar temes educatius
RedactaVeu / València.

En la primera reunió entre el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i l’alcalde de València, Joan Ribó, s’han tractat diversos temes de l’àmbit educatiu per a reforçar polítiques municipals i autonòmiques que treballen en una línia única: garantir, enriquir i augmentar la qualitat educativa per al nostre alumnat.

Una de les propostes que el conseller Marzà ha exposat ha estat la incorporació d’un nou punt de modificació de la Lomce per al pròxim curs. Als ja plantejats, tant en Infantil i Primària com en Secundària i Batxillerat, els responsables d’Educació tractaran amb els diferents agents del món educatiu un nou aspecte: la possibilitat de convertir en opcional i no en obligatori que una assignatura del programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià no lingüística s’impartisca en castellà.

Aquest punt es va tractar ahir en Mesa Sectorial amb els sindicats de l’ensenyament, que es van mostrar amb total acord amb aquest plantejament com a mesura de xoc als efectes negatius de la Lomce.

“A les autonomies amb llengües cooficials, com és el nostre cas, la Lomce té efectes molt negatius per a l’alumnat i l’obligació de la Conselleria d’Educació és minimitzar-ho en la mesura que es puga” ha explicat Marzà.

L’obligació d’impartir una assignatura no lingüística en castellà al Programa Pluringüe d’Ensenyament en Valencià es va establir el curs passat sense dialogar amb els diferents agents educatius. Ara, des d’Educació es proposa que la imposició es convertisca en opcionalitat i que cada escola decidisca si creu pedagògicament convenient adoptar eixa mesura: “ Sincerament pense que ací hi ha gent que encara no s’ha adonat que s’ha acabat l’època de la demagògia i que estem en una nova època, l’època de la pedagogia. Amb la imposició de l’antiga consellera, que no tenia cap criteri docent, nosaltres el que donem és l’opció als centres educatius d’escollir la millor opció per a garantir la qualitat de l’educació dels nostres xiquets i xiquetes”, ha explicat el conseller Vicent Marzà.

Així, podrien ser els centres els qui analitzen el context sociolingüístic del seu alumnat per a avaluar si cal impartir una assignatura no lingüística en castellà al Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa