Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: ‘La reobertura de RTVV està condicionada per un marasme legal enorme’
RedactaVeu / EP /València / Castelló de la Plana

El president de la Generalitat Valenciana s’ha expressat en aquests termes després de visitar aquest dilluns la Delegació del Consell a Castelló, on ha sigut preguntat pels periodistes sobre la possibilitat de reobrir la radiotelevisió pública valenciana el pròxim 9 d’Octubre.

Sobre aquest tema, el cap del Consell ha assenyalat que a ell li agradaria, però que “en aquests moments s’està intentant desbrossar la situació legal” de l’ens, i açò és “el que més està frenant la reobertura”.

El tancament es va fer ‘extraordinàriament malament’

Posteriorment, en una atenció a mitjans a València després de reunir-se amb el president de la Fundació Pro AVE, Federico Félix, Puig ha reiterat que en el tancament de RTVV “es va fer tot extraordinàriament malament”.

“Jo crec que tothom ha d’entendre que no es pot funcionar de manera improvisada; jo entenc els treballadors i l’angoixa que els han humiliat, però no per açò la RTVV del futur s’ha de fer malament. Ha de ser plural, per a tots i, sobretot, sostenible”, ha argumentat Puig, que ha dit que la data del 9 d’Octubre estaria bé, però ha recalcat la necessitat de no improvisar.

“La gent a Madrid -ha prosseguit- ens pregunta: escolten, però si no tenen diners, per què volen la radiotelevisió pública? I nosaltres diem, escolten, és que és una inversió, no un balafiament. És una inversió per a la cultura, per a la indústria audiovisual, per a la comunicació, per a promoure el turisme i la indústria agroalimentària, la comunicació és essencial per a fer créixer el nivell de benestar social d’un país. Ara, ha de ser una inversió coherent, consistent, sense abús, que és el que ha passat, que ací uns pocs aprofiten l’instrument de tots”

Pel seu costat, Federico Félix ha comentat que ell de televisió “no entén” però ha agregat que “si totes les comunitats autònomes tenen televisió, no n’hem de tenir nosaltres?”. “El que no hem de tenir és un monstre insostenible, però sí que funcione perquè es vegen les nostres coses, el nostre poble, les festes, etc. Jo li dic una cosa: apreta, i que siga el justetet”, ha asseverat l’empresari.

Comparteix

Icona de pantalla completa