Diari La Veu del País Valencià
Els sindicats majoritaris d’Educació anuncien mobilitzacions conjuntes si no hi ha acord sobre els interins
EFE / País València

Els sindicats CCOO, CSIF, ANPE i UGT han anunciat que en cas de no arribar a un acord amb la Conselleria d’Educació sobre el decret de rebaremació dels professors interins “plantejaran un calendari de mobilitzacions conjuntes” en defensa d’aquest col·lectiu.

A través d’un comunicat de premsa, aquestes organitzacions, que conformen la majoria sindical en Educació, han explicat que en aquestes mobilitzacions cercaran la unitat de tots els sindicats de la taula sectorial, així com el suport necessari de la resta de la comunitat educativa.

Segons el seu parer, l’últim esborrany de pacte que va presentar la Conselleria en la taula sectorial del passat 13 de març, no arreplega totes les propostes fetes per la majoria sindical i pretén canviar “les condicions de treball del professorat interí de forma sobrevinguda i sense temps per a preparar oposicions”.

Segons expliquen els sindicats, la seua proposta incloïa una aplicació del nou pacte amb ofertes d’ocupació pública “suficientment espaiades i àmplies per a generar oportunitats reals” d’accés a l’ocupació estable al personal interí, i no per a convertir-se en mecanismes de rebaremació automàtica de les borses.

Admet que l’últim document de la Conselleria arreplega part de les propostes plantejades durant la negociació, però li recrimina que pretenga, si no hi ha acord, publicar el seu plantejament inicial de reordenació de les borses “en el qual es perpetua l’acomiadament del professorat interí el 30 de juny”.

“Considerem que l’últim acord trencat per la Conselleria d’Educació és un atac més a l’estabilitat de les plantilles, seguint a la reducció de plantilles de secundària del 2012 i de primària aquest curs, que s’emmarca en un atac més general a l’educació pública”, han denunciat.

Mesa Tècnica

Ahir, la Conselleria d’Educació va enviar a les organitzacions sindicals el document que es negociarà el pròxim dimecres 3 d’abril sobre les borses d’interins. “No es tracta de cap proposta d’acord sinó directament un decret (ni tan sols una ordre, com van dir en les meses)”, denuncien des del sindicat STEPV.

Per això, “convoquen Mesa Tècnica i no Sectorial, amb la qual cosa hi haurà com a mínim dues reunions més per a tractar el tema. El decret està basat en el primer esborrany, amb la qual cosa estan complint amb l’amenaça i el xantatge que van anunciar en mesa si no hi havia acord”.

El Sindicat insisteix en què la desconvocatòria de la Mesa Sectorial del dia 15 de març per a tancar la signatura de l’acord va ser “il·legal” i que la reunió del dia 3 d’abril hauria de reprendre la negociació de l’acord i “no la imposició d’un decret”.

Si no hi ha una rectificació per part de la Conselleria, el Sindicat prendrà “les accions judicials necessàries per aturar la imposició d’aquest decret i mantindre tot el professorat interí en el seu lloc en les borses de treball”.

STEPV considera que cal mantindre l’acord signat per tots els sindicats en novembre de 2010 i s’oposa a la rebaremació de les actuals borses de treball.

Per això STEPV ha convocat a tot el professorat interí a una concentració el mateix dia 3 a la Conselleria d’Educació a partir de les 10 hores, mentre dure la Mesa Tècnica, per tal d’expressar el rebuig del col·lectiu a la propostra de rebaremació que pretén imposar la Conselleria.

Comparteix

Icona de pantalla completa