Diari La Veu del País Valencià
STEPV presenta un escrit a la Fiscalia demanant l’inici d’accions legals contra NNGG de Castelló
RedactaVeu / País Valencià

STEPV ha presentat un escrit a la Fiscalia de l’Audiència Provincial de València en què se sol·licita l’inici d’accions legals contra la campanya de Nuevas Generaciones del PP de Castelló.

El sindicat considera que aquesta campanya amaga una vertadera i sistemàtica cacera de bruixes que pot incardinar-se en la perpetració de diverses figures delictives en el Codi Penal, com són delicte relatiu a l’exercici dels drets fonamentals i llibertats publiques, incitació a l’odi i a la violència contra el professorat, inducció a la comissió d’actuacions irregulars, desvetllant situacions emparades per la llei de protecció de dades de caràcter personal i coacció a la llibertat del professorat.

Per al sindicat, la “inacceptable inducció a la denúncia anònima” que impulsa Nuevas Generaciones amaga una “aterridora crida a pràctiques impròpies de societats democràtiques, que xoquen frontalment amb els principis constitucionals que una organització, filial del partit que governa el nostre territori, hauria no només d’observar escrupolosament, sinó difondre”. A més, el fet de dirigir-la, majoritàriament, a menors d’edat, “és d’una gravetat extrema davant la qual ni la societat ni la justícia poden quedar impassibles”.

“Pensem, per un moment, que el manifest en qüestió avala i promou la possibilitat d’un menor de denunciar el seu professor perquè es considera agreujat. S’iniciaria així (no sabem ben bé què, però ho sospitem) un procés de ‘neteja intel·lectual’, veritable atemptat a les llibertats de la persona com a tal”.

A més, després de la publicació del manifest, STEPV ha rebut trucades i comunicacions de tot tipus, tant d’afiliats com de no afiliats al sindicat, i de tot tipus d’ideologies i partits polítics, tant funcionaris públics com professors de l’ensenyament privat, que se senten “greument ofesos, menyspreats i amenaçats pels termes del que s’ha publicat, i insten aquesta organització, com a representant d’un amplíssim sector del professorat, a promoure l’inici de les accions judicials referents perquè es prenguen les mesures oportunes per a la depuració de les responsabilitats de tota mena en què haja pogut incórrer”.

STEPV també ha presentat un altre escrit a la consellera d’educació, María José Catalá, per comunicar-li la presentació d’un escrit davant la Fiscalia per demanar-li que es pose en contacte amb els impulsors de la campanya amb la finalitat que la retiren immediatament i, finalment, per instar-la que procedisca a prendre les accions necessàries, jurídiques incloses, per garantir la llibertat de càtedra i d’expressió del professorat davant aquesta campanya.

Finalment, STEPV anuncia que la setmana vinent interposarà noves accions contra aquesta campanya.

Comparteix

Icona de pantalla completa