Diari La Veu del País Valencià
El ministre de Justícia espanyol: ‘El sobiranisme es cura viatjant i llegint’

Racó Català.

El ministre de Justícia espanyol, Rafael Català, ha volgut emular la famosa frase de Pio Baroja, ‘el nacionalisme es cura viatjant’ i ha afirmat: “El sobiranisme es cura viatjant i llegint”. Català considera que al segle XXI, el que cal és “buscar les identitats que et fan més gran” i no quedar-se “tancat en un estat cada vegada més petit”. El ministre ha fet aquestes reflexions en una entrevista a Telemadrid on ha insistit que l’article 155 de la Constitució que permet suspendre l’autonomia, “està en vigor”.

Tot i això, Català no creu que calga aplicar-lo perquè tenen “instruments suficients” per impedir la independència. “No es produirà cap procés de separació perquè no té cabuda a la nostra Constitució”, ha dit el ministre de Justícia que considera que el govern d’Artur Mas està fent un “discurs impossible” prometent allò que “no té cabuda” a la carta magna espanyola.

Català ha dit que vigilarà el format de convocatòria del 27S però no creu que hi haja “infraccions o irregularitats”. Si hi són, “tenim regles de joc i normes que tothom ha de complir, i si algú les incompleix es poden impugnar per la via judicial o constitucional”, ha advertit.

Les sancions a la xiulada, “normals en un Estat de dret”

El ministre també ha defensat la multa de 60.000 euros que ha imposat la Comissió Antiviolència al Barça després dels xiulets a l’himne espanyol durant la final de la Copa del Rei. Per a Català, són una mostra de “normalitat d’un estat de dret” perquè “no es poden cometre infraccions impunement”.

Comparteix

Icona de pantalla completa