Diari La Veu del País Valencià
La Fundació Francisco Franco defensa Rita Barberá

Antonio Maestre / La Marea / Madrid.

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià ha demanat a les Corts Valencianes informació sobre la condició de Rita Barberá, exalcaldessa de València, com a parlamentària i la seua situació com a aforada per a així poder continuar amb la demanda que es va presentar contra la líder del PP per incomplir la Llei de la Memòria Històrica.

Arran d’aquesta informació, la Fundació Francisco Franco ha emès un comunicat en defensa de Rita Barberá. L’associació franquista ha declarat sobre aquest tema que: “La ‘culpa’ de la Sra. Rita Barberá no ha sigut mantenir en la ciutat vestigis de la història espanyola, sinó haver derrotat durant diversos anys els candidats socialistes a l’Alcaldia de València, en cinc eleccions (les de 1995, 1999, 2003, 2007 i 2011) per majoria absoluta”.

La Fundació Francisco Franco ha assegurat que la denúncia contra Rita Barberá prova que la Llei de Memòria Històrica no pretén reparar víctimes de la guerra civil sinó ser usada com a eina política contra rivals polítics com l’actual senadora del PP.

La fundació va amenaçar el passat 14 de juliol amb querellar-se contra tots els alcaldes i regidors que aprovaren la retirada de “monuments, vidrieres, escuts i esteles per danys al patrimoni històric artístic del poble espanyol”.

El comunicat feia referència als consistoris de Madrid, València, Zaragoza, la Corunya, Cadis o Santiago de Compostel·la, que havien mostrat la seua intenció de modificar la llista de carrers per a complir amb la Llei de Memòria Històrica.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea (Llicència Creative Commons). Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa