Diari La Veu del País Valencià
PP: ‘El tripartit vol convertir el 9-Oct en la Diada de Catalunya’
RedactaVeu / EP / València

Alfonso Novo ha assenyalat que a la proposta del tripartit -Compromís, PSPV i València en Comú- “li falta credibilitat” perquè “prové de gent que el passat 24 de maig, quan celebrava el resultat electoral, ho feia envoltat de quatribarrades i banderes independentistes, gent que la vesprada del 9 d’Octubre es manifesta en contra dels senyals d’identitat del poble valencià i a favor d’altres símbols”.

Així mateix, ha assegurat que “la falta de credibilitat” de la proposta es manifesta quan, segons ha explicat el portaveu popular, “obvien la denominació Comunitat Valenciana en tot moment en la moció i amaguen pel temor a parlar del nom oficial que té aquesta terra”.

D’aquesta manera, ha advertit que “la dignitat de la festivitat i en conseqüència, la del poble valencià, està representada en tots i cadascun dels actes que conformen el programa oficial del Dia de la Comunitat, nom oficial de l’autonomia valenciana” que, ha reiterat, “en cap moment apareix en la redacció de la Moció, la qual cosa demostra la seua al•lèrgia patològica a aquesta denominació”.

“Volen ‘colar’ una analogia amb la Diada de Catalunya”

Alfonso Novo ha advertit que la intenció del tripartit és “colar” una “analogia” entre la ‘Diada’ a Catalunya i la festivitat del 9 d’Octubre, en parlar en la seua proposta de “la Diada del poble valencià”, qüestió que, ha dit, “històricament mai s’ha parlat en aquesta terra perquè ací sempre hem parlat del Dia de la Comunitat”.

El portaveu del grup popular ha mostrat la seua “preocupació” perquè en la proposta del tripartit “estan obviant de forma intencionada les seues vertaderes intencions. “Amaguen en aquesta moció la seua vertadera naturalesa, que és la voluntat d’eliminar la interpretació de l’himne d’Espanya, com ja han suprimit la bandera d’Espanya de la Batalla de Flors”.

L’himne espanyol -ha assenyalat- “forma part de la tradició, dels honors a la Senyera, que no han d’inclinar-se davant ningú, i el tripartit vol, i així ho diu Compromís en el seu programa electoral, suprimir l’himne”.

En relació a l’Et Deum, Alfonso Novo ha afirmat que el grup popular donarà suport perquè es mantinga, “ja que és part de la celebració del 9 d’Octubre”, al mateix temps que ha recordat que l’origen està en l’arribada a València del rei Jaume I.

Imatge d’arxiu dels actes institucionals del 9 d’Octubre. Foto: EP.

Segons ha explicat, el PP votarà a favor de la proposta d’acord d’aquesta moció perquè “no pot dir que no” al fet que s’inicie un expedient que declare la processó cívica com a Bé d’Interès Cultural Immaterial, però ha remarcat que “no estan d’acord” amb l’exposició de fets. Per açò, ha anunciat que el seu grup presentarà una alternativa a la proposta. “Si eixa moció alternativa no tirara endavant, el grup popular impulsarà una moció, conjuntament amb les entitats que formen part de l’Observatori dels Senyals d’Identitat, en un procés participatiu obert, per a presentar en el pròxim ple”, ha indicat Novo.

Comparteix

Icona de pantalla completa