Diari La Veu del País Valencià
La Universitat de València augmentarà la docència en valencià fins al 35% en un lustre
RedactaVeu / València

La vicerectora d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Maria Vicenta Mestre, ha valorat “l’esforç de diàleg permanent amb cadascun dels centres de la Universitat per racionalitzar l’oferta de grups en totes les titulacions a la matrícula real”.

Així, l’OCA aprovada indica també els grups que s’extingiran el curs pròxim, a causa de l’extinció o de pèrdua de docència en determinades titulacions de plans antics. Malgrat això, s’han acordat mesures per facilitar la tutorització de determinats grups que es troben en estudis de plans en extinció.

Pel que fa a l’opció lingüística, la Universitat de València està aplicant un pla, iniciat l’any passat, per a incrementar la docència en valencià. El compromís de tots els centres és arribar al 35% de l’oferta en cinc anys. Per al curs 2013/2014 el percentatge establert se situa al 28%, que algunes titulacions ja superen àmpliament, tot i que una minoria, a pesar de l’esforç dels últims cursos, encara no ha aconseguit.

La vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez, ha explicat que algunes titulacions venien de percentatges molt baixos, però que tots estan treballant per contribuir als objectius acordats institucionalment.

La vicerectora Maria Vicenta Mestre també ha informat sobre la participació de la Universitat de València en el programa ‘Docentia’. Aquesta iniciativa estableix un sistema d’avaluació de les titulacions i del professorat, necessari per aconseguir les acreditacions adequades. En aquest moment, la participació de la Universitat en el programa continua debatent-se en diferents òrgans interns, però la vicerectora ha expressat la seua ferma voluntat per impulsar la iniciativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa