Diari La Veu del País Valencià
La PXL notificarà l’augment de les agressions lingüístiques als CAP al Govern català
RedactaVeu / Barcelona

La Plataforma per la Llengua ha recollit la tercera queixa en una setmana de pacients que no han pogut expressar-se en català amb metges de diferents Centres d’Atenció Primària. Un fet que considera “inadmissible” si tenim en compte que per una banda es tracta de discriminacions lingüístiques recollides tant en la Constitució Espanyola com en l’Estatut d’Autonomia i per l’altra que aquestes agressions són portades a terme per treballadors de l’administració pública.

En l’apartat 2 de l’article de l’Estatut s’estableix que el català és la llengua oficial de Catalunya, com també ho és el castellà. Aquest article diu que totes les persones tenen “dret a utilitzar les dues llengües oficials i els ciutadans de Catalunya el dret i el deure de conèixer-les”.

En aquest sentit, la Plataforma per la Llengua “demana a la ciutadania que ho denuncie sempre que es trobe amb una irregularitat d’aquestes característiques ja que aquests fets, no per ser habituals, deixen de ser il·legals”.

La Plataforma per la Llengua, més enllà de recollir les queixes i d’assessorar els pacients que s’han vist enmig d’aquests lamentables episodis sobre quin és el millor procediment en cada cas, també creu necessari comunicar-ho oficialment al Conseller de Sanitat perquè prenga les mesures necessàries perquè prevalguen els drets dels ciutadans de Catalunya de poder parlar en català en l’atenció sanitària a Catalunya.

A més a més, la Plataforma per la Llengua, com a entitat que promou la sensibilització de l’ús del català en les empreses, s’ofereix a l’administració per poder fer formació a aquests col·lectius d’origen estranger contractats en moments de manca de personal especialment durant els períodes de vacances.

Comparteix

Icona de pantalla completa