Diari La Veu del País Valencià
Biar acorda tapar el crist que presideix la Sala de Plens en actes oficials
RedactaVeu / EP / Biar

Segons ha detallat Joan Lluís Escoda, la talla que representa Jesucrist crucificat pertany al consistori i es coneix com ‘el Crist de la Sala’, que “presideix els Plens” en estar situat darrere d’on se situa l’alcalde. La imatge, que data de l’època foral, es va recuperar en la remodelació de l’ajuntament en el segle XIX i està integrada en unes portes de fusta, ha explicat l’edil, de les quals “es va acordar fa uns anys que romangueren sempre obertes” encara que, com ha puntualitzat, “existeix documentació històrica que prova que el crist solia ocultar-se”.

El regidor de Tradició de Biar ha assegurat que aquesta figura és “una peculiaritat” que conserva l’Ajuntament i que, per tant, “s’ha de visitar com una part de la nostra història”. En conseqüència, l’equip de govern no pretén, segons ell, retirar el crist, sinó que “es destape i estiga sempre a la vista” després dels actes oficials. “No es canviarà de posició ni se li farà res”, ha matisat.

Escoda ha defensat que Compromís, partit al qual pertany, considera que la talla “no té perquè presidir sessions d’òrgans col·legiats, meses de contractació o visites protocol·làries d’autoritats”, visió que comparteix l’equip de govern en donar suport a la moció presentada en el Ple ordinari de juliol. No obstant açò, el PP ha rebutjat la proposta en considerar que “atempta contra la tradició” de la localitat.

Finalment, el portaveu de l’equip de govern ha subratllat que aquesta proposta “no és comparable a la retirada d’una imatge”, en referència al bust de Juan Carlos I en l’Ajuntament de Barcelona. “Hi ha informacions que s’aprofiten per a generar revolada i polèmica, i ací no n’hi ha”, ha destacat.

Comparteix

Icona de pantalla completa