Diari La Veu del País Valencià
El Museu de la Monarquia costarà 160 milions d’euros
Racó Català

El Museu de la Monarquia, anomenat oficialment com a Museu de les Col·leccions Reials, havia de ser inaugurat el 2010 coincidint amb el 35è aniversari de Joan Carles I al tron, però les obres no estaven enllestides. Ara, després de 20 anys de la idea i 10 de les obres, el Museu de la Monarquia serà una realitat.

Malgrat la crisi econòmica, els successius governs han assignat any rere any una mitjana de 15,5 milions d’euros a la partida del Ministeri de Presidència, de què depèn el Patrimoni Nacional. I és que tot i que l’any 2010 el llavors ministre de la Presidència, Ramón Jaúregui, va estimar una inversió d’un màxim de 80 milions d’euros, el cost final serà de 158.283.854 euros.

L’edifici del nou museu està situat a la part posterior esquerra del Palau Reial i té un total de 40.000 metres quadrats. La part d’exposició tindrà un total de 12.000 metres quadrats; la primera planta estarà dedicada a la Casa dels Trastàmara i als Àustries, la segona als Borbons i la tercera tindrà exposicions temporals i grans conjunts singulars de les col·leccions reials.

Comparteix

Icona de pantalla completa