L’alcaldessa de Sueca: 'Els incidents mostren la qualitat humana dels seus instigadors'

Raquel Tamarit considera una “absoluta falta de respecte els crits proferits pels protaurins en la processó dels Sants de la Pedra ja que els protagonistes d’eixa festa són els xiquets”
31 juliol 2015 01:00h
Raquel Tamarit.

RedactaVeu / Sueca.

L’alcaldessa de Sueca ha expressat a aquest digital el seu disgust i malestar pels incidents protagonitzats el passat dimecres pels partidaris dels festejos taurins durant la celebració de la processó de trasllat dels sants Abdó i Senent des de la Muntanyeta dels Sants fins a l'església de Sant Pere, en què les autoritats locals i els protagonistes de la celebració foren increpats i insultats.

“La valoració no pot ser positiva, és molt trist que eixa gent que diu que defensa les tradicions va demostrar una absoluta falta de respecte a la Processó dels Sants de la Pedra, en la qual els protagonistes eren xiquets”.

En aquest sentit, Tamarit ha manifestat: “A mi em poden dir el que vulguen, però que carreguen contra els xiquets, la festera o els components de la banda de música em pareix molt trist i demostra la qualitat humana de les persones que així ho feren”.

La primera regidora de Sueca assegura no entendre el comportament d’aquesta gent “que demanava bous entre insults” quan des de l’equip de Govern ja s’ha dit que enguany es mantindrien els festejos  –al estar contractats per l’anterior Corporació- i que l’any que ve es faria una consulta ciutadana sobre aquest tema”. “Eixa gent sembla que està acostumada a ‘l’ordeno i mando’, i nosaltres volem escoltar a tots”, afirmà.

Cal recordar que la suspensió de la tradicional demanà de bous per part del govern de Sueca va acabar a la nit del passat dimecres amb un desagradable incident. Les autoritats locals que participaven en la processó de trasllat dels sants Abdó i Senent des de la Muntanyeta dels Sants fins a l'església de Sant Pere van ser increpades.

La cosa no va passar a majors mentre el centenar de manifestants esperava el retorn de les autoritats des de la parròquia. Tradicionalment, la corporació municipal es dirigeix a la casa consistorial ie ix a la balconada per  respondre a la petició dels manifestants. “Volem Bous!”, solia cridar la multitud i l'alcaldia responia: “Voleu bous... bous tindreu”. Aquest ritual no s'ha dut a terme enguany per decisió del govern local. No obstant açò, els festejos taurins de setembre se celebraran en estar ja contractats.

El que més ha molestat a l’alcaldessa és que la majoria dels qui esperaven davant de  l'ajuntament van decidir acudir a l'annexa Plaça de Sant Pere per a esperar l'eixida de les autoritats del temple. Les protestes i crits a favor dels actes taurins, i algun que un altre improperi, es van reproduir quan la comitiva abandonava la parròquia, per la qual cosa l'alcaldessa i els regidors van haver de ser custodiats per la Policia Local.
 
 

next