Diari La Veu del País Valencià
Educació avança l’obertura dels menjadors escolars al 10 de setembre
Europa Press / València

Aquesta mesura, per a la qual es destinaran uns 4 milions d’euros, permetrà a les Diputacions estudiar la possibilitat de garantir la cobertura alimentària de xiquets de 0 a 3 anys i de 16 a 18 anys, etapes escolars no obligatòries. En cas que no siga possible, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives es planteja “habilitar un crèdit extraordinari” per abastar aquestes etapes.

Així ho ha anunciat aquest divendres la vicepresidenta del Govern valencià i titular de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per la reunió que va mantenir aquest dijous amb representants de les Diputacions de Castelló, València i Alacant, representants de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), de la Conselleria d’Educació.

Oltra, que ha destacat la “bona predisposició política” en la trobada, ha assenyalat que l’obertura dels menjadors des del 10 de setembre fins a final de curs, “cobreix 20 dies de setembre que en aquest moment estaven sense cobrir per Educació”.

D’aquesta manera Diputació podrà “cercar si hi ha algun forat negre en el territori que en el no estiga coberta la garantia nutricional per a xiquets i xiquetes”, fonamentalment en franja d’edat de 0 a 3 anys i de 16 a 18, que són les etapes escolars no obligatòries.

A més, s’ha contactat amb entitats que cobreixen bancs d’aliments com Càrites o Creu Roja perquè “centren els seus esforços en època d’estiu”. Per la seua banda, la Generalitat també “reforçarà després l’augment de despesa que puga suposar aqueix sobre esforç de l’estiu”, ha garantit.

Comparteix

Icona de pantalla completa