Diari La Veu del País Valencià
62 personalitats del Maestrat reivindiquen l’ús del terme ‘Països Catalans’

Racó Català.

Seixanta dues personalitats del món de l’educació i la cultura de les comarques del Maestrat al País Valencià han decidit fer un pas endavant en la defensa de l’ús del terme ‘Països Catalans’. A través d’un manifest públic sota l’epígraf ’62 del Maestrat’, els signants defensen “l’ús de la denominació Països Catalans en qualsevol àmbit i en qualsevol context”.

La raó per la qual els signants han impulsat el text és “la polèmica suscitada aquests darrers dies al voltant de l’ús del terme Països Catalans”. El manifest demana “respecte” per als qui lliurement “emprem termes o símbols amb els quals altres persones poden no sentir-se identificades” com en el cas del terme ‘Països Catalans’.

Per això, condemnen “l’atac flagrant cap a la llibertat d’expressió que representa la criminalització del terme i de les persones que el fem servir, en la nostra vida diària, per a referir-nos a una unitat geohistòrica, cultural i lingüística, de la qual ens sentim partíceps”.

Els signants consideren que el terme ‘Països Catalans'”ha patit una politització estratègica per part dels col·lectius contraris a la seua utilització” utilitzant-lo per fomentar “l’odi i la divisió entre pobles germans”. El text ateny aquesta manipulació fruit de la “ignorància voluntària i tendenciosa cap al nostre passat comú”. “La nostra intenció, doncs, és la de despolititzar-lo per tal de poder assolir-ne la normalitat”, explicita el text.

El manifest clou amb la demanada de respecte cap a la “llibertat d’expressió” per utilitzar “el terme identitari que més s’adeqüe a les seues sensibilitats, interessos, sentiments o ideologia”. Així mateix, els signants volen deixar clar que en el seu tarannà “no hi tenen cabuda les actituds intolerants cap als qui utilitzen termes i símbols amb els quals no ens sentim identificats” i demanen el mateix respecte cap a ells.

Comparteix

Icona de pantalla completa