Diari La Veu del País Valencià
Consulta a la militància del Bloc sobre pactes davant les estatals
RedactaVeu / València

El Bloc consultarà la seua militancia del 5 al 12 d’agost sobre el continguts d’hipotètics pactes amb altres forces progressistes de cara a la celebració dels pròxims comicis estatals. “Estàs d’acord que es contemplen les quatre condicions plantejades per l’Executiva Nacional davant de la possible negociació d’un acord preelectoral amb altres forces progressistes?”. Aquesta és la qüestió que hauran de respondre els militants del Bloc (Compromís).

Així, a partir de les 12h de la nit del dimecres dia 5 d’agost i fins a les 12h de la nit del dimecres 12 d’agost, es podrà participar en la consulta que es fa, segons explica el Bloc, “davant les propostes de diàleg” rebudes per part de formacions progressistes per estudiar aliances electorals a les eleccions a Corts estatals. En la missiva remesa a tots els militants, el Bloc subratlla que “és un fet objectiu, públic i notori, que ha generat un intens debat intern. Una proposta que haurà de ser resolta pels òrgans pertinents amb plenes garanties democràtiques”.

Les 4 condicions

En aquest sentit, l’Executiva Nacional del BLOC ha fixat, per unanimitat, uns objectius polítics i electorals així com una metodologia que volen que siguen coneguts també per les formacions progressistes que pretenen encetar un diàleg. Són les següents quatre consideracions:

1) La constitució d’un grup parlamentari valencià al Congrés dels Diputats, amb plena capacitat jurídica, mitjançant la legalització d’una candidatura valenciana. I que la Sindicatura del grup parlamentari recaiga en un dels diputats o diputades de Compromís.

2) Que la marca i la imatge de Compromís siga preeminent en tots els elements que configuren la candidatura conjunta (denominació, imatge, campanya electoral, … ), d’acord amb els resultats de les darreres eleccions municipals i nacionals valencianes.

3) Que l’acord incorpore un programa comú amb una agenda política valenciana a defensar al Congrés i a contemplar en possibles votacions d’investidura.

4) Aquesta consulta no lleva la possibilitat de realitzar un referèndum previ a les possibles negociacions amb altres partits aprovat pel Consell Nacional del BLOC, ni un de posterior si les negociacions es duen a terme al si de Compromís. A banda, i conforme diuen els nostres Estatuts, d’aprovar els possibles acords al Consell Nacional del Bloc i al Consell General de Compromís.

Atenent aquestes quatre consideracions, la militància haurà de respondre aquesta pregunta: Estàs d’acord que es contemplen les quatre condicions plantejades per l’Executiva Nacional davant de la possible negociació d’un acord preelectoral amb altres forces progressistes?

En el document, es recorda que els pactes amb organitzacions que no formen part de Compromís, en cas de produir-se, han de ser aprovats per cadascuna de les organitzacions que han de comparèixer davant de la Junta Electoral com estipula la Llei (Bloc, IDPV i Verds).

“Una candidatura valenciana liderada per Compromís”

“Plantejada la qüestió d’obrir diàleg entre la coalició Compromís i altres formacions, aquelles que ho han demanat formalment i les que pogueren manifestar-ho, l’Executiva Nacional del BLOC, per unanimitat, ha expressat alguns objectius polítics per articular una candidatura valenciana liderada per Compromís”, explica el document.

És tracta –assegura el BLOC- d’uns principis “coherents amb l’ideari del BLOC que es recullen a la resolució aprovada el passat 20 de juliol.

La consulta a tota la militància mitjançant un referèndum és, segons l’Executiva Nacional “una decisió” que es produeix, “quan ens hem guanyat un espai a la política valenciana molt important, que cal prendre-la amb les màximes garanties de participació perquè siga representativa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa