Bollani amb el Danish Trio tanca hui el Xàbia Jazz

Amb el pianista italià, Xàbia Jazz tanca el cicle de concerts que va començar dissabte amb el mestratge del saxofonista Jean Toussaint i el seu particular homenatge a Art Blakey.
4 agost 2015 01:00h
 
RedactaVeu / Xàbia
 
El músic de jazz més popular, eclèctic i divertit d'Itàlia, el sensacional Stefano Bollani, tanca aquesta nit el Festival Internacional a Xàbia Jazz. Presentarà un dels seus formats més emblemàtics, el Danish Trio, amb el qual està més d'una dècada col·laborant i creant illes de bellesa com Joy In Spite Of Everything.
 
Cèlebre descobriment del visionari Enrico Rava, el pianista i showman continua combinant un virtuosisme espectacular amb un abassegador instint ‘entertainer’, l'humor desbordat amb la pura tendresa, els estàndards de tota la vida amb la cançó italiana, originals sincers i commovedors. Als seus 42 anys, Bollani no és solament un dels noms prominents del jazz a Itàlia, sinó que fa temps que ho és, també, del panorama internacional.
 
 
Amb el pianista italià, Xàbia Jazz tanca el cicle de concerts que va començar dissabte amb el mestratge del saxofonista Jean Toussaint i el seu particular homenatge a Art Blakey.
 

 
Diumenge l'escenari el van compartir dos conjunts estatals. Va obrir la vetlada el trio liderat pel violinista Raúl Marquez, qui al costat de Javier Sánchez (guitarra) i Gerardo Ramos (contrabaix) va rendir tribut a un dels més reconeguts violinistes de jazz de tots els temps, Stephane Grappelli. La segona part va estar a càrrec dels divertits O Sister! una agrupació sevillana que va portar el públic fins a l'Amèrica del Nord dels anys 20 i 30 i la seua música més popular. Un repertori de dixie i del swing, que pren com a principal referència artística les mítiques The Boswell Sisters. La posada en escena i la seua frescor interpretativa al costat del sentit de l'humor i la seua teatralitat van fer que O Sister es guanyara ràpidament el públic i un gran grup d'aficionats de dixie es llançaren a ballar.


 
next