Diari La Veu del País Valencià
Bollani amb el Danish Trio tanca hui el Xàbia Jazz

RedactaVeu / Xàbia

El músic de jazz més popular, eclèctic i divertit d’Itàlia, el sensacional Stefano Bollani, tanca aquesta nit el Festival Internacional a Xàbia Jazz. Presentarà un dels seus formats més emblemàtics, el Danish Trio, amb el qual està més d’una dècada col·laborant i creant illes de bellesa com Joy In Spite Of Everything.

Cèlebre descobriment del visionari Enrico Rava, el pianista i showman continua combinant un virtuosisme espectacular amb un abassegador instint ‘entertainer’, l’humor desbordat amb la pura tendresa, els estàndards de tota la vida amb la cançó italiana, originals sincers i commovedors. Als seus 42 anys, Bollani no és solament un dels noms prominents del jazz a Itàlia, sinó que fa temps que ho és, també, del panorama internacional.

>
Amb el pianista italià, Xàbia Jazz tanca el cicle de concerts que va començar dissabte amb el mestratge del saxofonista Jean Toussaint i el seu particular homenatge a Art Blakey.
Diumenge l’escenari el van compartir dos conjunts estatals. Va obrir la vetlada el trio liderat pel violinista Raúl Marquez, qui al costat de Javier Sánchez (guitarra) i Gerardo Ramos (contrabaix) va rendir tribut a un dels més reconeguts violinistes de jazz de tots els temps, Stephane Grappelli. La segona part va estar a càrrec dels divertits O Sister! una agrupació sevillana que va portar el públic fins a l’Amèrica del Nord dels anys 20 i 30 i la seua música més popular. Un repertori de dixie i del swing, que pren com a principal referència artística les mítiques The Boswell Sisters. La posada en escena i la seua frescor interpretativa al costat del sentit de l’humor i la seua teatralitat van fer que O Sister es guanyara ràpidament el públic i un gran grup d’aficionats de dixie es llançaren a ballar.

Comparteix

Icona de pantalla completa