Diari La Veu del País Valencià
El Consell diu que les carreres de cotxes a l’aeroport ”s’han acabat”
EuropaPress / València

Així s’ha pronunciat Císcar en declaracions als mitjans en la roda de premsa posterior al ple del Consell, després de ser preguntat pels plans del Govern valencià respecte a aquesta infraestructura fins que s’aconseguisca un comprador.

Sobre la qüestió, ha assenyalat que se seguirà treballant per aconseguir les autoritzacions perquè l’aeroport puga entrar en funcionament i ʺsi arriba alguna oferta amb la suficiència econòmica i financera, amb els diners per davant es podrà negociarʺ.

També ha indicat, qüestionat per l’interés d’un operador turístic rus per l’aeroport, que existeix ʺuna manifestació d’interésʺ per part d’aquest sobre l’aeròdrom quan estiga operatiu, com podria haver-la des d’altres operadors, ha afegit el portaveu, que ha insistit que per aquesta raó l’interés se centra a aconseguir la certificació.

En l’hipotètic cas que no apareguera cap comprador per a l’aeroport, ha reiterat que la intenció del Consell és que comence a funcionar. ʺReus va començar aixíʺ, ha explicat Císcar, que també ha apuntat, que es podrien produir ʺexternalitzacions parcials o una externalització integral de la gestióʺ.

Alhora, ha precisat que aquest dimecres s’ha fet un Consell d’Administració d’Aerocas, l’entitat que gestiona l’aeroport, que ja estava convocat, amb caràcter ordinari, prèviament a la dimissió del seu expresident, Carlos Fabra.

Nomenament del nou president d’Aerocas

Al mateix temps s’ha celebrat una Junta General d’aquesta entitat participada per la Generalitat i la Diputació de Castelló, en què s’ha acceptat la dimissió de Fabra i s’ha nomenat nou conseller al mateix Císcar, que ara haurà de remetre la seua acceptació del càrrec al registre per a convertir-se en nou conseller.

ʺAra he d’acceptar i després el Consell d’Administració ha de designar presidentʺ, ha incidit el vicepresident del Consell, que ha admés que, en principi, el futur president d’Aerocas serà un membre de l’executiu valencià i, concretament, si no canvien les circumstàncies, serà ell qui assumisca el càrrec.

Comparteix

Icona de pantalla completa