Diari La Veu del País Valencià
Josep Nadal: ‘No acceptem lliçons del PP que va desmantellar l’educació pública’
EP / València

En un comunicat, el diputat de Compromís, Josep Nadal, ha indicat que “la nova etapa de la Consellaria d’Educació està marcada per un diàleg permanent i proactiu amb el conjunt de la comunitat educativa”.

En aquest sentit, ha sostingut que “el Consell Escolar Valencià ha avalat de forma unànime les reformes en l’aplicació de la LOMCE plantejades per Marzà”, les quals com fa dies van manifestar des de la Conselleria, passen per “minimitzar els seus efectes en la seua aplicació al País Valencià”, en la mateixa línia que altres territoris de l’Estat també han iniciat.

“El PP mai es va acostar a aquest consens perquè basava les seues polítiques en la utilització partidista de l’escola pública, mentre que ara se segueixen criteris purament pedagògics”, ha reprovat tot seguit Josep Nadal.

Per a Nadal, potser el que “li molesta al Partit Popular i a l’exconsellera d’educació, Maria José Català és que el nou Consell està substituint la seua doctrina elitista i ultraconservadora per polítiques a favor de l’escola pública, la qualitat i la igualtat d’oportunitats”. Seguint l’al·legat, Nadal ha afegit “és d’una gran hipocresia que el PP parle de llibertat quan les seues polítiques cercaven acabar amb les opcions dels pares de la pública”, ha apuntat el diputat. “Com poden justificar el tancament del Cremona quan 42 famílies s’han beneficiat pel període de matriculació extraordinari engegat per la nova conselleria?”, s’ha preguntat.

Per açò, ha defensat que “des de la seua formació creuen que la llibertat d’elecció ha de garantir la igualtat d’oportunitats i no afavorir els privilegis d’alguns contra els drets de tots, com feia el Partit Popular”.

Comparteix

Icona de pantalla completa