Diari La Veu del País Valencià
Naufragi enmig del Mediterrani. Vídeo
RedactaVeu / València

L’alerta va arribar al Dignity I a primera hora del matí i el rescat de les primeres 88 persones finalitzava al migdia. Després de la primera intervenció, la tripulació va rebre alerta de dues embarcacions més, prop de la costa de Líbia, de les quals van ser rescatades 211 persones més. La majoria dels rescatats procedeix de Gàmbia i Senegal, però entre ells es troben també eritreus, etíops i malians.

El Dignity I disposa d’una tripulació de 18 membres, incloent personal mèdic. El vaixell, de 50 metres d’eslora, va eixir del port de Barcelona dissabte passat i té capacitat per a allotjar 300 persones rescatades.

>
Falta de capacitat per realitzar operacions de rescat en la zona

Segons MSF, aquesta recent catàstrofe en el Mediterrani, on han mort centenars de persones després de bolcar una barca amb prop de 600 passatgers, “mostra clarament la falta de capacitat per a realitzar operacions de rescat en la zona”, segons l’organització mèdica humanitària internacional Metges Sense Fronteres (MSF).

La barca de fusta ha bolcat prop de la costa de Líbia, poc abans que el Dignity I, el vaixell de rescat i salvament d’MSF arribara al lloc dels fets.

“El que vam veure en arribar a la zona era terrible: gent aferrada als flotadors i lluitant per la seua vida mentre veia com uns altres s’ofegaven perquè no sabien nadar i mancaven de jupetí salvavides”, declara Juan Matías, coordinador del projecte d’MSF en el Dignity I. “El fet que ens cridaren per a rescatar l’embarcació enfonsada, i poc després ens enviaren a ajudar-ne una altra mostra la falta de recursos globals disponibles per a les operacions de rescat.”

Comparteix

Icona de pantalla completa