Diari La Veu del País Valencià
Marzà: ‘La nostra línia de treball; més esports de base i tradicionals’
RedactaVeu / València

El director general d’Esport, Josep Miquel Moya, està mantenint reunions amb tots els agents esportius valencians per conèixer de primera mà les necessitats i problemàtiques del sector. És per això que, durant els 30 primers dies de gestió de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, la Direcció General d’Esport ha mantingut diverses reunions amb federacions esportives, entitats relacionades i ajuntaments, amb l’objectiu, d’una banda, “d’incidir en la promoció de l’esport base i l’esport de salut i, d’una altra, per a resoldre problemes relacionats amb la construcció d’instal·lacions esportives a diversos municipis”.

Fins ara, la Conselleria reconeix que “s’han mantingut reunions amb les federacions valencianes d’handbol, ciclisme, esports d’hivern, vòlei, atletisme, ball esportiu o triatló, i es mantindran reunions amb la resta de federacions esportives valencianes, en total 58; amb “l’Agrupació de Gerents Esportius i l’Associació de Gerents Esportius del País valencià o la Fundación Trinidad Alfonso, així com amb la Federació de Pilota, atesa la voluntat manifestada d’impulsar el nostre esport” afirmen.

Amb ajuntaments, se n’han realitzades amb els de València, Cullera o Llíria, entre d’altres, “tots relacionats amb problemes en l’execució de projectes d’instal·lacions esportives inclosos en el Pla d’Inversió Productiva (PIP) o el Pla d’Infraestructures Esportives (PIE)”.

“Sabem que la crisi ha afectat molt l’esport base i amateur, per això hem d’estar al costat dels clubs i les associacions. Volem fomentar i donar suport a les escoles esportives, de manera que difonguen el coneixement i la pràctica de l’esport”, ha declarat el conseller Marzà, i ha continuat dient que “el model esportiu de la Generalitat Valenciana no pot estar basat únicament en l’alta competició i els grans esdeveniments. L’esport és alta competició, però també és, i no menys important, part fonamental del procés educatiu i un model d’oci que cal desenvolupar”.

Finalment, el conseller ha apuntat la que serà la línia de treball “l’esport de base, els esports tradicionals i l’activitat esportiva com a motor de cohesió social i de valors són les nostres línies d’actuació en matèria esportiva”.

Comparteix

Icona de pantalla completa