Diari La Veu del País Valencià
Institucions del PV guarden hui un minut de silenci per la mort de l’exedil de Serra
RedactaVeu / EP / València

El Consell ha convocat a les 12.00 hores davant el Palau de la Generalitat una concentració de repulsa a aquest presumpte cas de violència de gènere, pel qual ha sigut detingut el marit de lexedil d’Esquerra Unida, que va ser trobada morta el passat 29 de juliol després de produir-se un incendi en el seu domicili. L’ara arrestat, també regidor d’eixa formació política, ha sigut suspès de militància per EUPV.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, ha assenyalat que des del Consell es vol fer una crida a tota la societat “perquè se sumen a les mobilitzacions que aquest divendres a les dotze se celebraran en les diferents conselleries, en el Palau de la Generalitat i en els diferents ajuntaments i institucions del territori per a demostrar que som una societat unida contra la violència de gènere, perquè la violència de gènere és l’expressió més crua i rebutjable del masclisme, és l’expressió d’una societat desigual i és l’expressió de la violència màxima que es pot exercir contra una dona.

Oltra: “Cal demostrar que estem units contra la violència de gènere”

Oltra ha convidat a tots els homes i dones “a demostrar junts que som una societat que rebutja la violència de gènere, una societat que aspira a la igualtat i en la qual no té cabuda cap tipus de violència, sobretot aquella violència que considera les dones inferiors o una possessió”.

El Consell també s’ha sumat a la condemna emesa per la Generalitat de Catalunya pel succés esdevingut aquest dimecres en el municipi barceloní de Castelldefels, en el qual una mare i els seus dos fills, de 7 i 10 anys, van morir presumptament assassinats pel pare de família. També guardaran un minut de silenci al migdia l’Ajuntament de València, a la porta de tots els seus edificis, i l’Ajuntament de Serra.

A la porta de les Corts, diputats i diputades dels diferents grups, amb els treballadors i treballadores i el secretari segon de la Mesa de les Corts, Marc Pallarés, s’han concentrat aquest matí cinc minuts per a mostrar la repulsa de la institució a la violència de gènere i, al mateix temps, solidaritzar-se amb la família de la darrera víctima en el territori valencià, l’ex regidora de Serra Dolores Moya.

Comparteix

Icona de pantalla completa