Diari La Veu del País Valencià
Podem durà a les Corts iniciatives per a impedir corrupció en concursos contractació GVA
RedactaVeu / València

El diputat de Podem a les Corts David Torres explica que “és necessari revisar tots els processos de contractació de tal manera que no es tornen a repetir situacions com les que hem vist als casos Gürtel i Púnica, en què pràcticament sols accedeixen empreses amb vinculacions al Partit Popular. D’aquesta forma, la corrupció ha absorbit milions d’euros que ens són necessaris ara al PV per a serveis bàsics.”

L’assumpte pren una rellevància especial, segons Podem PV, si tenim en compte les darreres xifres aportades per la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) que ha valorat en uns 48.000 milions d’euros el cost de la corrupció que podria tindre la contractació publica a tot l’Estat espanyol. Aquesta quantitat, al PV podria estar al voltant dels 700 milions d’euros a l’any.

El diputat Torres posa de relleu que al PV la falta de transparència en les contractacions ha pogut suposar un sobrecost del 25 per cent del cost. “Per això – explica Torres- estem treballant en una sèrie de mesures concretes que fomenten la transparència, la publicitat, la competitivitat efectiva i l’avaluació de l’eficiència econòmica dels contractes i que siguen les millors empreses, les més transparents i les que presenten millors opcions, les que aconseguisquen els contractes, no aquelles que tinguen com a mèrit la proximitat al poder”.

El diputat de Podem recorda que en una època en la qual el govern del PP ha retallat sistemàticament en partides bàsiques com sanitat, educació i polítiques socials, feia concessions en canvi a empreses que han costat als valencians i a les valencianes un sobrecost que podria estar valorat en uns 700 milions d’euros a l’ any.

Comparteix

Icona de pantalla completa