Diari La Veu del País Valencià
Podem denuncia que el PV no té habilitat mecanisme d’intervenció en cas d’emergència
RedactaVeu / València

Quasi deu anys després de la seua creació, el CAHE (Consell Permanent d’Ajuda Humanitària d’Emergència) s’ha mostrat “poc eficaç” i no aconsegueix coordinar una resposta ràpida als casos d’ emergència internacional en què es demana ajuda al País Valencià, segons Podem.

“El CAHE- explica Jiménez- arriba sempre tard just en els moments en què es requereix una resposta ràpida com són les tragèdies internacionals. Açò ocorre perquè no disposa ni tan sols d’un protocol fixe per a la convocatòria dels actors implicats en les emergències, quan hem de fer front a alguna crisi humanitària es perd un temps vital per a l’eficàcia de l’actuació.”

L’última vegada que el CAHE va actuar va ser el darrer mes de març, en resposta al terratrèmol de Nepal i també en suport a les víctimes de la guerra síria.

El diputat Jiménez, que professionalment ha estat sempre vinculat a la cooperació internacional, ha preguntat al conseller Manuel Alcaraz, titular de Transparència, Responsabilitat Social i Cooperació “si prendrà alguna decisió encaminada a facilitar la participació de les ONG als processos que dissenyen els dispositius d’ajuda en l’emergència internacional”.

Foto: IAE Rescue.

“La proposta de Podem és que el CAHE siga un òrgan permanent en què s’establisquen uns criteris objectius i tècnics, no polítics. És a dir, que siguen les ONG, les que coneixen el terreny, les que puguen participar en la decisió. Açò és necessari, perquè de la manera que funciona ara es perd un temps enorme a la reacció de l’ajuda, una cosa que pot convertir en ineficaç l’ajuda internacional que enviem” des del PV.

Les ajudes compromeses per l’ anterior govern valencià en les darreres convocatòries del CAHE a penes cobrien l’11 per cent ( poc més de 130.000 euros) de les necessitats que detectaren les ONG valencianes expertes en l’ajuda humanitària i d’emergència.

Comparteix

Icona de pantalla completa