Diari La Veu del País Valencià
Pares catòlics carreguen contra el conseller d’Educació pels concerts educatius
RedactaVeu / EP / València

Així ho ha indicat en un comunicat després de les declaracions de Marzà, qui aquest dilluns va signar l’ordre per la qual s’han aprovat les al·legacions per a les noves unitats concertades per al curs 2015-2016, on hi haurà 44 unitats concertades més, però advertia que s’havia acabat la “barra lliure” per a concerts educatius. Per a FCAPA aquesta expressió és “desafortunada”, “impròpia” i “radicalment falsa”.

L’entitat ha subratllat que l’ensenyament concertat “no és ni subsidiària ni complementària de la pública” perquè “tots els centres concertats compleixen una funció social” i ha advertit que se seguirà oposant “amb tots els mitjans” a “l’expropiació als pares del dret a la llibertat d’educació”.

FCAPA ha recalcat que el dret a la llibertat d’educació “està reconegut -no atorgat- per la Constitució Espanyola”, per la Declaració Universal dels Drets Humans i per la Llei Orgànica d’Educació. Al seu judici, Marzà “una vegada més, pretén violentar aquest dret” i l’ha acusat d’“arremetre” de forma “totalment injusta, equivocada i injustificada contra els concerts educatius” amb “un llenguatge més propi d’un míting de Compromís, de l’STEPV o d’Escola Valenciana”.

L’organització ha insistit que l’ensenyament concertat “no és ni subsidiari ni complementari de l’ensenyament públic” i ha recordat que la Llei Orgànica d’Educació “després d’haver assenyalat l’existència d’un únic sistema educatiu, indica que aquest es pot prestar de dues formes, però ni estableix ordre de prelació alguna, ni determina l’existència de dos sistemes paral·lels, ni res semblat”.

Per a l’organització, l’ensenyament concertat i l’ensenyament públic “es sostenen amb fons públics i ambdues amb els impostos de tots els valencians”. Els ciutadans que opten per la concertada “també paguem impostos per al sosteniment de la pública, i no solament a l’inrevés com sembla vol donar a entendre el senyor conseller”, apunten per a afegir: “L’única diferència és que l’ensenyament concertat costa molt menys diners a les arques públiques. Tots els centres concertats compleixen una funció social, tots, i no solament alguns”.

PPCV: “Les amenaces de Marzà demostren el tarnn’a excloent”del Consell

Per la seua banda, la presidenta del Partit Popular valencià (PPCV), Isabel Bonig, ha assegurat aquest dimarts que les “amenaces” del conseller d’Educació, Vicent Marzà, a l’escola concertada “demostren el tarannà excloent” del president de la Generalitat, Ximo Puig, i del seu Consell, informa EP.

Isabel Bonig. Foto: EP.

Isabel Bonig s’ha referit així en un comunicat a les quals considera “preocupants declaracions” del responsable autonòmic en matèria educativa, qui dilluns va signar l’ordre per la qual s’han aprovat les al·legacions per a les noves unitats concertades per al curs 2015-2016, on hi haurà 44 unitats concertades més, però advertia que s’havia acabat la “barra lliure” per a concerts educatius.

Comparteix

Icona de pantalla completa