Indústria confirma l’encàrrec d’estudis tècnics per determinar si el Castor es pot tornar a explotar

Greenpeace adverteix que tornar a posar en marxa el magatzem de gas submarí reactivarà la sismicitat de la zona
11 agost 2015 01:00h
Imatge de la plataforma Castor.

ACN / Vinaròs.

El Ministeri d'Indústria ha confirmat que s'han encarregat nous estudis per saber si la plataforma Castor es pot tornar a explotar o s'ha de desmantellar. El ministre Soria, a través d'una pregunta de la diputada de CDC al Congrés, Lourdes Ciuró, admet el que ja va explicar a finals de juny el president d'Enagàs. En concret, l'Institut Tecnològic de Massachsetts (MIT), als Estats Units, està elaborant un informe que determinarà el futur del magatzem de gas submarí de davant la costa de Vinaròs (Baix Maestrat). Greenpeace ja ha advertit que tornar a posar en marxa el Castor reactivarà “amb tota seguretat” la sismicitat de la zona perquè les “condicions geotècniques de l'emplaçament no han canviat”.
 
L'entitat ecologista ha denunciat l'interès del govern espanyol de "no desmantellar" el magatzem de gas Castor, quan encarrega nous estudis per determinar si la planta es pot tornar a explotar. “Les condicions geotècniques de l'emplaçament no han canviat i, per tant, la reobertura de la plataforma suposaria la reactivació de la sismicitat de la zona, amb tota seguretat”, assegura en un comunicat.

Greenpeace creu que és un “nou despropòsit” del ministre Soria. “És evident que està preocupat per l'assumpte del Castor, ja que només queden tres mesos per a les eleccions, i el cas del magatzem és un altre estrepitós fracàs de la seua política energética”, ha assegurat Julio Barea, responsable de la campanya de Greenpeace a l’Estat espanyol. 

L'encàrrec d'estudis per determinar el futur de la planta ja els va detallar el president d'Enagàs, Antoni Llardén, a finals de juny en una entrevista a Catalunya Ràdio. Llardén va assegurar que l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) està elaborant l'informe que determinarà si el Castor es pot tornar a explotar o s'ha de desmantellar i que estarà enllestit en poc més d'un any. S'espera que aquest informe puga resoldre què es va fer malament al Castor en el moment d'injectar el gas matalàs. 


 
next