Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV: ‘Renfe pot destruir ocupació per l’encariment de la venda en taquilla’

RedactaVeu / València

CCOO PV destaca que “l’última mesura adoptada per Renfe d’encarir un 2% el preu del bitllet per als trens AVE i Llarga Distància en les taquilles de venda, que va començar a aplicar-se ahir 10 d’agost, perjudica els usuaris sense possibilitat d’accedir a la venda per Internet” com podrien ser persones majors o amb menys recursos econòmics, però emfatitza el sindicat que justament això “té una repercussió directa sobre l’ocupació”. El Sector Ferroviari de CCOO PV “denuncia que aquesta tendència pretén eliminar el servei, per la qual cosa es destruirien més de 40 llocs de treball: 30 a València, 10 a Alacant i 3 a Castelló”.

Aquesta mesura “se suma a les externalitzacions de serveis dutes a terme durant els últims deu anys, que han afectat especialment el manteniment de les infraestructures i del material rodant (via, senyalització, electrificació), així com la pèrdua gradual de llocs de treball en informació i venda, tant en Adif com en Renfe (amb estacions de Rodalies sense personal propi)”. CCOO estima que al País Valencià “haurien d’incorporar-se almenys 210 persones en Adif i 200 en Renfe, personal necessari per a revertir aquestes externalitzacions.

Quelcom semblant ocorre en FGV, on “les externalitzacions i intents de privatització de línies posen en risc centenars d’ocupacions al País Valencià, com denuncia CCOO, qui “exigeix la represa i finalització de l’ampliació de la xarxa de metro València, paralitzada per no trobar empresa privada per a la seua gestió”.

Mobilitzacions en Adif i Renfe per al mes de setembre

CCOO PV afirma que “aquesta política ha portat a precaritzar els llocs de treball, tant en condicions laborals com retributives, i no han servit per a millorar la qualitat del servei ni per a estalviar diners al contribuent. Solament ha servit per a transferir recursos públics a mans privades, sense que el conjunt de la ciutadania haja vist millorat el ferrocarril públic”. Segons afirma el sindicat, aquest “està preparant mobilitzacions, encara sense concretar, per al mes de setembre davant les propostes d’ADIF i Renfe per a deteriorar les empreses ferroviàries públiques en benefici del sector privat i la conseqüent precarització de l’ocupació”.

El sindicat ha proposat al Ministeri de Foment “revertir els processos d’externalització en Adif i Renfe i que s’elabore un pla estratègic per a recuperar el ferrocarril públic”. CCOO assegura que “s’haurien d’incorporar almenys 5.300 persones en Adif i almenys 1.200 persones en el Grup Renfe, com a manera de rejovenir la plantilla ferroviària de l’estat, la de més edat de tot Europa i de reforçar les empreses per al futur”.

Comparteix

Icona de pantalla completa