Diari La Veu del País Valencià
Sanitat activa el nivell alt per calor en la Ribera Alta, la Costera i la Canal de Navarrès
RedactaVeu / València

Els termòmetres pujaran en aquestes tres comarques del País Valencià -a Ribera Alta, la Costera i la Canal de Navarrès- fins a arribar al nivell de risc alt, segons les prediccions anotades en el sistema de vigilància meteorològic de la Fundació del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), disponible en la web de la direcció general de Salut Pública (www.sp.san.gva.es/calor).

La Vall d’Albaida, 41ºC

Les previsions per a aquest dijous indiquen que les temperatures seguiran pujant en les mateixes zones i en alguns municipis de la Vall d’Albaida, per la qual cosa s’activarà el nivell de risc roig per calor intensa en poder arribar als 41 graus de temperatura màxima. A més, el nivell de risc alt (taronja) s’estendrà a quasi tot el PV.

A l’efecte d’intervenció i prevenció en Salut Pública, aquest dimecres hi ha declarat un nivell alt a Alberic, Alcàsser, Alfarb, Algemesí, Alginet, Alzira, Anna, Benicull del Xúquer, Benimodo, Benimuslem, Carcaixent, Carlet, Catadau, Xella, Ènguera (poble i Est), Guadassuar, L’Alcúdia, Llombai, Massalavés, Montroi, Montserrat, Navarrés, Picassent, Reial de Montroi i Sumacàrcer, en la zona 16.

Així mateix, està declarat per a Alcàntera del Xúquer, Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Castelló de la Ribera, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, el Genovés, l’Ènova, La Granja de la Costera, la Pobla Llarga, Lloc Nou d’en Fenollet, la Llosa de Ranes, Manuel, Novetlè, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sallent, Senyera, Torrella, Vallés, i Xàtiva, en la 17.

Atenció grups de risc

Des de la Direcció general de Salut Pública es recorda que els principals grups de població que cal atendre en situacions de calor alta i extrema són els ancians, els xiquets, les embarassades i totes aquelles persones que pateixen malalties cròniques que requerisquen medicació. Així mateix, es recomana i es recorda que és important seguir senzilles mesures preventives per a evitar colps de calor com: beure molta aigua i líquids; evitar l’alcohol i la cafeïna; menjar abundants fruites i verdures; i evitar, en la mesura que siga possible, eixir en les hores centrals del dia. També cal mantenir una màxima precaució en les activitats esportives, protegir-se amb capells i ulleres, no prendre el sol en les hores de màxima radiació i usar sempre protecció solar.

Comparteix

Icona de pantalla completa