Diari La Veu del País Valencià
Punt final als nou anys de barracons al CEIP Regina Violant d’Almassora
RedactaVeu / Almassora

Abans de la visita al CEIP Regina Violant, el conseller Vicent Marzà, acompanyat del director territorial de la Conselleria, Robert Roig, es va reunir amb l’alcaldessa, Susanna Nicolau, el diputat provincial i regidor d’Esports, Xavier Trenco, la regidora d’Educació, María José Tormo, i altres membres de l’equip de govern. Durant la trobada, Vicent Marzà es va comprometre afer realitat la històrica reivindicació d’Almassora d’acollir un aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes i facilitar així una eina formativa i competitiva per als veïns de la localitat”. Respecte a això, Susanna Nicolau li recordà que “al setembre de 2014, fa prop d’un any, ja vaig defensar una moció des de l’oposició per reclamar un aulari de l’EOI. Aquella proposta, que va ser aprovada per unanimitat, no es va materialitzar en l’anterior legislatura. Ha sigut ara, amb el canvi del Consell, i amb un professional de l’educació com a conseller, una persona compromesa amb l’escola pública, quan s’assumeix el compromís de fer realitat l’aulari de l’EOI al nostre municipi” ha apuntat l’alcaldessa d’Almassora .

Durant la reunió, es va acordar situar l’aulari a l’IES Álvaro Falomir, “per les facilitats i estalvi que suposa el fet que el centre ja dispose de conserge”. D’aquesta manera, “a partir d’ara iniciarem des de l’Ajuntament i la Conselleria els tràmits per fer realitat aquesta proposta en el termini més breu possible i sumar actius educatius a Almassora i a la Plana Alta en general”, ha subratllat el titular d’Educació.

La feina del conseller d’Educació Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, a Almassora no acabava ací i ha anunciat a l’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, la “imminent adjudicació de les obres del CEIP Regina Violant al principi de setembre, d’aquesta manera s’acaba amb un procés administratiu que ha durat massa temps i ha allargat una situació injusta per als veïns d’Almassora”. El conseller ha fet l’anunci durant la posterior visita al CEIP, que durant nou anys ha estat en aules prefabricades.

Sobre el terreny el conseller declara: “fa pocs mesos vaig estar al costat dels professors i l’AMPA reclamant un col·legi digne. Almassora pateix les conseqüències del model educatiu de l’etapa anterior, centrada a dilapidar l’escola pública. Ara estem en condicions d’anunciar el principi del final del maldecap amb l’adjudicació i l’inici de les obres. Nou anys en aules prefabricades és inacceptable”, ha assegurat Vicent Marzà qui, d’acord amb les declaracions, té intenció de fer extensible aquestes intervencions a tot el territori com tot sembla indicar quan ha dit que “farem un mapa de necessitats d’infraestructures per poder ordenar de forma transparent les prioritats, tenint en compte els recursos de què disposem, i donar solució als casos com el del Regina Violant que hi ha per tot el País Valencià”.

Però “la manca de recursos és el principal problema del nostre sistema educatiu. El finançament injust i colonial que patim els valencians ens aboca a haver d’anar més lents del que voldríem, però volem ser transparents en els criteris de priorització perquè tot el món sàpiga quina és la situació del seu centre”, anuncià el conseller seguint les pautes de transparència que el nou consell va establir d’ençà que assumí el govern.

Per la seua banda, l’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, s’ha mostrat molt satisfeta per l’anunci quan ha dit que “per fi veiem la solució a un dels principals problemes del municipi. Després de nou anys de precarietat començarem les obres del nou Regina Violant i els nostres fills i filles rebran classes en condicions dignes”.

Per aquest i altres temes d’actualitat del municipi, el conseller i l’alcaldessa han acordat crear una mesa tècnica bilateral per concretar les iniciatives.

Posterior visita a Borriol

Fet i fet, el conseller Vicent Marzà es va desplaçar cap a Borriol, on ha mantingut una reunió amb l’alcalde, Silverio Tena, i regidors i regidores de l’equip de govern. A Borriol li han fet entrega al conseller d’un informe sobre el projecte d’una futura construcció d’un IES a la localitat. “Som l’únic o dels poquíssims municipis de més de 5.000 habitants de les comarques del Nord que no té un institut propi. Sabem quina és la situació i la cua de grans municipis en què cal construir instituts i escoles que porten lustres en barracons, però hui presentem al conseller aquest projecte per a la seua tramitació”, ha dit Tena. Respecte a això, Marzà “ha agraït la celeritat amb què ha treballat el consistori” i ha indicat que “traslladarem l’informe sobre el projecte de construcció als tècnics d’Educació perquè l’avaluen i presenten les modificacions i millores necessàries de manera que puga iniciar-se la tramitació”.

D’altra banda, aprofitant l’avinentesa, Tena explicà a Marzà els incompliments de les anteriors etapes i el projecte pendent al municipi de la Casa de la Cultura de la localitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa