El 66% dels votants del Bloc es pronuncia a favor de pactes amb altres forces progressistes

El referèndum intern i virtual convocat per la formació sobre possibles acords preelectorals amb altres forces progressistes ha aconseguit un 66,71 % de vots a favor i un 33,29 % en contra, amb una participació de només el 26,26 %
12 agost 2015 01:00h
RedactaVeu / València
 
La major part dels militants del Bloc (un 66,71%) que han participat –només un 26,66%- en el referèndum intern i virtual convocat en la formació sobre possibles acords preelectorals amb altres forces progressistes, s’han mostrar a favor d’obrir acords preelectorals amb altres forces progressistes, segons les condicions consultades. En contra, s’han pronunciat un 33,29 % dels militants.

Segons informa el Bloc en la seua pàgina de la xarxa social Facebook, el número de votants convocats a la consulta era de 2.940 i n’han participat finalment 772.

La pregunta que es formulava en la consulta, tancada aquesta passada nit, era: "De cara a les pròximes eleccions a Corts Generals, estàs d'acord que es contemplen les quatre condicions plantejades per l'Executiva Nacional davant la possible negociació d'un acord preelectoral amb altres forces progressistes?".
 
Des de les eleccions autonòmiques i municipals del 24 de maig i durant les últimes setmanes, dirigents de Compromís -coalició en la qual està integrada el Bloc- i de Podem han confirmat que mantenen reunions davant una possible aliança preelectoral per als comicis estatals que tindran lloc previsiblement al desembre.
 
Cal recordar que alguns militants del BLOC es mostraren contraris al plantejament de la consulta “perquè ens pregunten si estem d'acord amb ‘les condicions’ sense preguntar-nos si volem un pacte preelectoral amb una formació política d'àmbit espanyol”. Per això, proposaren en la seua sol·licitud de referèndum en favor de tenir 'Una veu pròpia valenciana a les Corts' una altra pregunta: “Aproveu la presentació de candidatures conjuntes amb Podemos i/o altres forces polítiques o plataformes anàlogues d'àmbit estatal espanyol en les pròximes eleccions a Corts Generals?”. 
 
Per últim, indicar que més de 1.800 militants de Compromís han signat el manifest "Per una veu pròpia valenciana a les corts espanyoles". Es tracta d'un text contra un possible pacte de Compromís amb Podem per a les eleccions espanyoles. Alcaldes, diputats, regidors, militants i simpatitzants han signat el manifest "en contra d'una coalició amb un partit amb seu a Madrid".


 
next