Diari La Veu del País Valencià
Podem demana incorporar agents d’igualtat a les escoles per prevenir violència de gènere
RedactaVeu / València

La diputada de Podem Cristina Cabedo ha presentat una proposició no de llei per a sol·licitar que als centres valencians s’incorpore la figura de l’agent d’igualtat. Aquesta figura ja existeix en altres comunitats autònomes.

Cabedo ha explicat que “el que demanem és que cada centre educatiu puga comptar amb la intervenció d’un agent d’igualtat i per això no cal que la seua presència siga diària, però sí estable i permanent. Sí que hem d’aconseguir que hi haja un seguiment perquè els protocols i les pautes de prevenció de la violència s’apliquen al sistema educatiu.”

El País Valencià té des de d’abril del 2003 una Llei per a la Igualtat entre Homes i Dones i justament el seu primer capítol està dedicat a l’educació per a la igualtat. “No obstant açò – argumenta la diputada de Podem- al nostre territori ni tan sols es reflexa el que diu la llei estatal i a més el Consell d’ Europa ha indicat que el sistema educatiu encara està a falta d’ una educació per a la igualtat adient. És necessària una socialització amb perspectiva de gènere que permeta contrarestar els estereotips sexistes que perviuen”.

La diputada de Podem Cristina Cabedo.

Per a Cabedo, la no discriminació per raó de sexe està present als projectes curriculars dels centres educatius, però és necessària una normativa que assegure la integració d’aquesta perspectiva de forma efectiva a través de la presència de l’agent d igualtat. Entre les seues funcions estaria la prevenció de la violència de gènere, l’educació afectiva i d’autoestima des de la igualtat, l’aplicació del llenguatge no sexista o l’educació en prevenció dels trastorns alimentaris, entre d’altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa