Diari La Veu del País Valencià
Denuncien que el govern sard es refereixi a l’alguerès com a ‘variant de la llengua sarda’

Racó Català.

El president d’Òmnium Cultural de l’Alguer, Esteve Campus, ha enviat una carta al president del govern regional de Sardenya denunciant una afirmació de l’Assessora regional Claudia Firino, que es va referir a l’alguerès com a variant de la llengua sarda. A l’escrit, Esteve Campus considera que amb aquestes afirmacions Firino representa una “pobra figura de nivell internacional” per al govern de de Pigliaru i la seva Junta. Campus també posa per escrit la “gravetat dels fets” venint d’un representant públic amb responsabilitats en cultura i polítiques lingüístiques.

Com a representat d’una entitat social i cultural de la ciutat, Campus defensa també l’especificitat cultural de l’Alguer i el consens de la comunitat acadèmica respecte a la consideració de l’alguerès com a variant de la llengua catalana, a més de considerar els fets com una “ofensa” per als algueresos.

Òmnium Cultural de l’Alguer clou la carta demanant al president sard que rectifiqui i posi a l’assessorament de cultura “una persona amb competència i autoritat, capaç d’entendre les peculiaritats de l’illa sarda, incloent les de l’Alguer”.

Comparteix

Icona de pantalla completa