Diari La Veu del País Valencià
La Nit de l’Albà d’Elx deixa 54 ferits, cinc greus
EP / Elx

Dels 54 ferits per manipulació de productes pirotècnics atesos pels serveis sanitaris, “13 són menors i 41 persones tenen entre 20 i 45 anys”, d’acord amb la informació facilitada per l’ajuntament d’Elx.

Del total d’atesos, “20 van ser en la zona fitada per al llançament de carretons, que té lloc després de la Nit de l’Albà, i la resta, 34, en diferents zones de la ciutat”.

Les dades facilitades també indiquen que “els ferits catalogats com de major consideració a la una de la matinada són tots homes, d’entre 13 i 49 anys. El menor d’edat és un xiquet ferit per carretons, fora de la zona fitada, i que presenta una cremada de segon grau en una part del cos que no ha sigut especificada i que va ser atès en l’Hospital General Universitari”.

La resta, “un home de 49 anys va resultar afectat per la caiguda de la canya d’un coet. Va ser atès inicialment per la DYA i posteriorment remès al General; un altre home de 34 anys presenta cremades de tercer grau en les mans per carretons. Aquesta persona es trobava en la zona fitada per al llançament d’aquests productes i va ser traslladat també al General”.

Els altres dos ferits greus restants són “un home de 44 anys que estava en la zona fitada i que va resultar amb cremades de segon grau per carretons, i un altre de 30 anys, que es trobava igualment en aquest punt i que presenta cremades per aquest producte en els genitals. Tots dos van ser remesos a l’Hospital General”, segons indica el comunicat.

Nou assistits per caigudes de canyes

En total, nou de les atencions practicades van ser per caiguda de canyes de coets. “19 per carretons i 26 per manipulació de productes pirotècnics. Un total de 15 persones van ser assistides en l’Hospital General Universitari d’Elx; quatre en el del Vinalopó; deu en llocs de Creu Roja, 21 per efectius de la DYA i sis en el PAS”.

Comparteix

Icona de pantalla completa