Diari La Veu del País Valencià
Marzà reclama al ministre un grup de treball per l’educació en igualtat de gènere

RedactaVeu / Madrid.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha demanat la constitució d’un grup de treball per establir estratègies per l’educació en igualtat i la prevenció de la violència masclista a les aules. Marzà va fer esta petició en la Conferència Sectorial d’Educació celebrada ahir a Madrid.

“La lluita contra un dels pitjors problemes a què ens enfrontem com a societat actualment, la violència de gènere, comença a les aules. Per això cal treballar per desenvolupar no només protocols de prevenció, sinó sobretot per dotar els professionals i els centres de totes les eines i recursos possibles per educar en valors de respecte, diversitat i convivència. Igualment és urgent formar el professorat en igualtat per lluitar contra la violència de gènere i tot tipus de discriminacions i violències”, ha assegurat Marzà.

“Hem d’atacar el problema també des de la vessant educativa. Ja s’estan impulsant iniciatives positives en la nostra administració i també en la d’altres comunitats autònomes, per això pensem que cal posar les experiències en comú i saber trobar noves accions a dur a terme”, ha afegit.

El conseller es va mostrar satisfet de la “bona rebuda de la petició per part del ministre Méndez de Vigo. Ara cal engegar-ho tan prompte com es puga”. Cal assenyalar que, pel que fa al si del Consell, s’ha començat a treballar ja en aquest sentit amb perspectiva interdepartamental en comissions formades per membres de la conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport juntament amb Vicepresidència, Igualtat i Polítiques Inclusives.

Comparteix

Icona de pantalla completa