Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘Aquest govern no tancarà col·legis públics i pagarà col·legis privats’
RedactaVeu / EP / València

Oltra s’ha pronunciat d’aquesta manera després de la reunió que ha mantingut amb l’alcalde d’Ontinyent (la Vall d’Albaida) i president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, preguntada per les declaracions del conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, que dilluns passat va indicar després d’anunciar que hi haurà 44 unitats concertades més en el pròxim curs, que “s’ha acabat la barra lliure per a concerts educatius”.

La responsable autonòmica ha comentat que “entén eixes afirmacions de Marzà parlant de l’ús dels diners públics i atenent a la investigació que hi ha en marxa en Fiscalia per una denúncia que va presentar Compromís la legislatura passada sobre el desviament de diners públics, al nostre entendre d’una manera no regular, a pagaments a col·legis privats”.

“Açò no pot ser. Si al final es conforma en la recerca judicial que eixos pagaments han sigut il·legals i que ha sigut un desviament de fons públics a interessos privats, açò és una barra lliure que no pot ser”, ha plantejat Mònica Oltra sobre aquest tema.

La consellera ha considerat que “l’educació concertada juga un paper fonamental dins d’un sistema educatiu on l’oferta pública no és suficient per a cobrir la demanda i garantir el dret fonamental a l’educació” i ha destacat que “eixa funció s’ha de fer dins, òbviament, del compliment de la llei”.

“Açò és incontestable. Tothom ha de complir la llei i no pot haver-hi barra lliure en l’ús dels diners públics”, ha subratllat Oltra, que ha afirmat que “els diners públics són sagrats” i que “no es pot desviar de manera irresponsable com presumptament s’ha fet el cas que Fiscalia investiga”.

La presidenta en funcions del Consell ha considerat que “açò no és compatible amb una gestió pública” i ha defensat “una gestió legal i correcta d’un sistema educatiu que té oferta pública i oferta privada concertada”.

“Normes d’eficiència”

Oltra ha assenyalat que “el nou Consell considera que l’escola pública és l’eix vertebrador del sistema educatiu” i que “la concertada és necessària en la mesura que no hi ha suficient oferta pública”. En aquesta línia, ha apuntat que “el que no farà aquest govern és tancar col·legis públics i pagar col·legis privats com estava ocorrent fins a hui”.

“No pot ser que tingues un col·legi teu, que és públic, de la Generalitat i de tots els valencians, que el tanques i que com el tanques hages de pagar un privat. Açò va en contra de totes les normes d’eficiència econòmica que imperen en aquests temps. Com nosaltres som un govern eficient, no usarem recursos públics per a pagar privats”, ha manifestat.

Comparteix

Icona de pantalla completa