Diari La Veu del País Valencià
El premi Sambori 2013 premia l’alumnat de les comarques del nord
RedactaVeu / Comarques del nord

El jurat del premi Sambori 2013 de literatura escolar en valencià fa públic el llistat de centres amb treballs premiats en aquesta 15a edició, en el qual hi ha representants de les diverses comarques del nord, amb alumnes de centres de Benassal, Albocàsser, Vilafranca, Vilanova, Benlloch, la Pobla Tornesa, la Torre d’en Doménec, Castelló, Sant Joan de Moró, Vila-real, Betxí i la Llosa.

Els premis s’han repartit segons els diferents nivells educatius: des d’Educació Infantil, fins a Formació de Persones Adultes i Escola Oficial d’Idiomes, passant per Educació Primària i Educació Secundària. Hi ha un total de 28 premis, tres per categoria i un especial a la millor proposta didàctica.

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc a l’Auditori Municipal de Vila-real, el dia 12 d’abril.

Com ja va sent norma, el jurat d’enguany ha estat format per un grup de mestres, representants de l’associació d’escriptors ‘El Pont. Cooperativa de lletres’ i un grup de tècnics lingüístics de diversos municipis.

Les dades de participació en aquesta edició són les següents:

Centres participants: 50, repartits entre Castelló, Vila-real, la Vall d’Uixó, Almassora, Almenara, Alcossebre, Benassal, Vilafranca, Albocàsser, Betxí, La Llosa, Sant Joan de Moró, Benlloch, La Pobla Tornesa, Vilanova d’Alcolea, la Torre d’en Doménec, Borriana, Artana i Benicarló.

Podem remarcar, com a nota interessant, que en la categoria de persones adultes han participat per primera vegada els centres formatius de les presons de Castelló i Albocàsser, dins de les activitats de reinserció social. Un dels interns participants ha resultat premiat.

Alumnat participant, al voltant de 4.000 estudiants; finalistes de centre, 200 treballs individuals i 23 treballs col·lectius d’aules d’Infantil; professorat col·laborador, 241 mestres i professors

La relació de centres amb alumnat premiat en el Sambori 2013 és la següent:

CEIP Alcalde Fabregat, de Benassal

CEIP Bisbe Climent, de Castelló

CEIP Carles Sarthou, de Vila-real

CEIP Don Blasco de Alagón, de Vilafranca

CEIP Lluís Revest, de Castelló

CEIP Mestre Soler i Godes, de Castelló

CEIP Pasqual Nàcher, de Vila-real

CEIP Sant Joan de Moró

CEIP Serrano Suñer, de Castelló

CEIP Vicente Faubell, de la Llosa

Centre de Formació de Persones Adultes Centre Penitenciari Castelló 2, d’Albocàsser

Centre Públic Municipal de Formació de Persones Adultes de Betxí Col·legi Mater Dei, de Castelló

CRA El Trescaire, de Vilanova, Benlloch, la Pobla Tornesa i la Torre d’en Doménec

Escola Oficial d’Idiomes de Castelló

IES Betxí

IES La Plana, de Castelló

IES Matilde Salvador, de Castelló

IES Miquel Peris, del Grau de Castelló

IES Miralcamp, de Vila-real

IES Vila-roja, d’Almassora

Els treballs premiats en aquesta fase seran publicats en la col·lecció Arc de Sant Martí, de la Fundació Sambori.

Després d’aquesta fase, els guanyadors passaran a la fase final, que tindrà lloc a València a final de curs, on els finalistes de les comarques del nord competiran amb els finalistes de les altres comarques del país.

El premi Sambori és un dels més importants d’Europa pel que fa a la participació, amb un total de 90.000 participants, i amb una progressió tan gran, que s’ha estès també a les Illes Balears, a Catalunya, al Rosselló francés i a Aragó.

Fundació Sambori

Comparteix

Icona de pantalla completa