Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘Crec que Compromís-Podem seria una bella marca electoral per a les estatals’

RedactaVeu / EP / València

La vicepresidenta i portaveu del Consell i dirigent de Compromís, Mònica Oltra, ha assegurat aquest dilluns que “Compromís-Podem seria una bella marca electoral per a les pròximes estatals” que se celebraran enguany.

Així ho ha indicat en una entrevista en La Sexta en ser preguntada per si en una possible candidatura conjunta seria irrenunciable que el nom de la coalició valenciana anara primer en la candidatura.

Oltra ha indicat que no li sembla que la qüestió del nom siga “rellevant” si bé, en ser una persona de Compromís, ha admès que li agradaria “més” que la candidatura es denominara “Compromís-Podem”. A més, ha justificat la seua posició en què han obtingut al País Valencià un “bon baròmetre” en les autonòmiques, que han situat el seu grup amb 19 diputats i a Podem amb 13 en les Corts.

“Açò dóna una idea de quins suports té cadascú en les autonòmiques”, ha dit Oltra, qui ha reconegut que les eleccions estatals són “diferents”, encara que actualment “la manera de mesurar que tenim són les eleccions i l’última vegada Compromís ha tingut més suports dels ciutadans”.

Així, ha incidit que “podria tenir el seu sentit que fóra Compromís-Podem” i, encara que creu que “podria ser tant munta, munta tant”, ha recalcat que ella “no faria guerra del nom”.

D’altra banda, preguntada per amb quina àrea de Podem està, si amb la que pensava que el PSOE era “casta” i no es podia pactar amb ell o amb un partit obert a pactes amb els socialistes, Oltra ha assegurat: “Estem amb els ciutadans que estan pel canvi polític”.

Al seu entendre, “el tema de la casta és una cosa que s’ha reduït moltíssim” perquè “de tant gastar un terme acaba per perdre el vertader significat que té”. Per açò, ha apuntat estar a favor “de les polítiques que afavoreixen els ciutadans” i “cada partit decidirà quin és el camí”.

“La política és diàleg i són acords”, ha manifestat, per a afegir que el fet que un partit “haja pres decisions econòmiques, com el PSOE en alguns moments, que han perjudicat la majoria de la població i que s’han obsessionat en eixes polítiques que afavoreixen els interessos d’uns pocs”, açò no significa que no es puga arribar a acords “sota un programa de govern que tinga com a eixos clars el rescat de les persones, la defensa dels serveis públics, el medi ambient o el canvi de model econòmic”. “Es treballa sobre un programa i uns acords. La resta, quasi passa a ser literatura”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa